Laatste nieuws:

17 augustus 2018 14:29

Geconfectioneerd kabelrupsen helpen zware Memorial Bridge veilig te openen (video)

De Memorial Bridge ligt over de Piscataqua rivier tussen Portsmouth, New Hampshire en Kittery, Maine aan de oostkust van de VS. Het verving de oorspronkelijke brug, die in 1923 werd gebouwd ter herinnering aan locale zeelieden en soldaten die deelgenomen hadden aan de eerste wereldoorlog. Geconfectioneerde kabelrupsen van igus zorgen voor een betrouwbare energietoevoer in de hefbrug.

Geconfectioneerde kabelrupsen van igus zorgen voor een betrouwbare energietoevoer in de Memorial Bridge in New Hampshire'
Geconfectioneerde kabelrupsen van igus zorgen voor een betrouwbare energietoevoer in de Memorial Bridge in New Hampshire
1/1
Meer over
Bedrijven
Om schepen onder de brug door te laten, moet deze omhoog worden gebracht middels een verticaal hefmechanisme. Tijdens gebruik is een gemiddelde snelheid van 1 m/s nodig voor een totale afstand van 40 meter. Om het onderhoud te reduceren en de algehele betrouwbaarheid te vergroten, hebben de bruggenbouwers geconfectioneerde igus readychains gebruikt in plaats van de hangende kabels uit het oorspronkelijke ontwerp. De kabels, die reeds voorzien van connectoren in de kabelrupsen werden ondergebracht, zijn in de nabijgelegen igus fabriek geconfectioneerd en afgeleverd als aansluitklare systemen voor montage op locatie. 

De igus engineers hebben zeer buigvaste chainflex kabels en heavy-duty CFXL kabelklemmen gebruikt voor een betrouwbare trekontlasting voor de kabels. Elk van de geïnstalleerde kabeltypen - inclusief de CF300, CF9 en CF34 motorkabels en de 4-aderige CFLG glasvezelkabel - zijn uitvoering getest in het 2.750 m2 grootte testlaboratorium van igus. igus geeft 36 maanden garantie op de chainflex kabels. 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb