Laatste nieuws:

6 augustus 2018 12:44

Schaeffler Group en Paravan richten joint venture op rond SPACE DRIVE drive-by-wire technologie

De Schaeffler Group en Paravan vormen een joint venture genaamd Schaeffler Paravan Technologie GmbH und Co. KG. De joint venture gaat de SPACE DRIVE drive-by-wire technologie van Paravan verder ontwikkelen. Daarnaast gaan de partijen mobiliteitssystemen ontwikkelen en op de markt brengen. Als onderdeel van de transactie wordt de SPACE DRIVE technologie door de joint venture overgenomen van Paravan.

De concept car Schaeffler Mover'
De concept car Schaeffler Mover
1/1
Meer over
Bedrijven
SPACE DRIVE is een drive-by-wire technologie die door Paravan is ontwikkeld om automobilisten met fysieke beperkingen te helpen door mechanische besturingssystemen te vervangen met een betrouwbaar volledig elektronisch systeem. De technologie zorgt dat het gas- en rempedaal elektronisch worden geactiveerd en levert 'steer-by-wire' technologie, waarmee voertuigen volledig elektronisch kunnen worden bestuurd. 

Steer-by-wire

Steer-by-wire is een belangrijke technologie voor zelfrijdende auto's', waarvoor veilig en betrouwbaar sturen een fundamentele vereisten is. De technologie maakt het mogelijk de stuurkolom uit een voertuig te verwijderen. Dit is niet alleen interessant in voertuigen die 100% van de tijd autonoom rijden, maar ook in voertuigen die 'part-time' autonoom rijden en daarom ook van een stuurkolom voorzien zijn. In dit laatste geval kan door de stuurkolom te verwijderen ruimte in het interieur worden bespaard. 

SPACE DRIVE levert driedubbele redundantie en is volgens de betrokken partijen op dit moment de enige geïntegreerde drive-by-wire oplossing die wordt geproduceerd volgens de hoogste kwaliteits- en veiligheidsstandaarden. Zo is de technologie gecertificeerd voor de ISO 26262 ASIL D veiligheidsstandaard. Hierdoor is het systeem het enige drive-by-wire systeem dat in meerdere landen is gelicentieerd voor gebruik op de openbare weg. Schaeffler Paravan Technologie wijst erop dat SPACE DRIVE een track record heeft van ruim 500 miljoen ongelukvrije kilometers. 

Hoofdkantoor en management

De nieuwe joint venture vestigt zich in het operationele hoofdkantoor in Aichelau and Herzogenaurach. De joint venture komt onder leiding te staan van CEO Roland Arnold, oprichter van Paravan, en Dr. Dirk Kesselgruber, hoofd van de business divisie Chassis Systems van Schaeffler. Daarnaast gaat een nog onbekende medewerker van de Schaeffler Group een managementfunctie vervullen bij de joint venture.