Laatste nieuws:

2 augustus 2018 13:40

Allgon rondt overname van Tele-Radio af

Allgon heeft de overname van Tele-Radio afgerond. Deze overname werd in mei al aangekondigd.

Johan Hårdén, CEO of Allgon, en Ola Samelius, CEO of Tele Radio'
Johan Hårdén, CEO of Allgon, en Ola Samelius, CEO of Tele Radio
1/1
Meer over
Bedrijven
Het Zweedse Allgon is een bedrijf dat draadloze communicatieoplossingen ontwikkelt en levert voor industriële omgevingen. Het bedrijf levert onder andere antennesystemen, producten voor het op afstand aansturen van industriële kranen en mobiele applicaties. Het bedrijf ging voorheen als Smarteq door het leven en wijzigde zijn naam begin 2016 in Allgon. 

Tele-Radio

 
Tele-Radio is gespecialiseerd in draadloze en radiografische afstandsbesturing voor industrieel gebruik. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in het Zweedse Askim, net buiten Göteborg. Ook beschikt het bedrijf over verschillende dochterondernemingen in Europa, de Verenigde Staten (VS) en Azië. Daarnaast werkt het bedrijf wereldwijd samen met partners en distributeurs. Het bedrijf heeft ruim 240 werknemers in dienst en is actief in 15 landen wereldwijd. 

Door Tele-Radio in te lijven wil Allgon zijn positie op de markt voor industriële afstandsbesturing versterken. Allgon stelt dat de bedrijven elkaar goed aanvullen, zowel vanuit operationeel, commercieel als financieel perspectief. Het bedrijf verwacht door de overname op jaarlijkse basis 15 miljoen Zweedse kronen, omgerekend zo'n 1,46 miljoen euro, te kunnen besparen.