Laatste nieuws:

4 juli 2018 11:42

Dana Brevini Benelux wijzigt naam in Dana SAC Benelux

Brevini Nederland B.V. (Dana Brevini Benelux) en Brevini Fluid Power B.V. opereren sinds 1 juli als één bedrijf. De bedrijven zetten hun activiteiten voort onder de naam Dana SAC Benelux B.V.

Dana SAC Benelux B.V. '
Dana SAC Benelux B.V.
1/1
Meer over
Bedrijven
Dana, gespecialiseerd in aandrijfassen en bekend van het wereldmerk Dana Spicer, zocht versterking op 2 vlakken: de industriële markt en een aanvullend productenportfolio. Deze versterking heeft Dana gevonden in Brevini, dat in de top 3 van de markt in Europa staat op het gebied van aandrijfsystemen en componenten op zowel mechanisch, conventioneel als hydraulisch gebied.

Dana SAC Benelux 

De overname van het Italiaanse familiebedrijf was een logische stap voorwaarts. In het afgelopen jaar ontstonden twee divisies: Dana Spicer Drivetrain Systems en Dana Brevini Motion Systems. Dana Brevini Benelux speelt hierin een grote rol en is uitgegroeid tot de grootste en meest vooruitlopende vestiging van Noordwest-Europa. Het filiaal van het bedrijf in Alphen is daarnaast het verkoopkantoor voor de Benelux, terwijl ook de spareparts van Noord Europese landen worden geleverd vanuit het Service en Assembly Center (SAC) in Alphen aan den Rijn. De Scandinavische landen, Ierland en het Verenigd Koninkrijk vallen ook onder de leiding van de nieuwe General Manager Ernö Takacs. Deze ontwikkelingen zijn de aanleiding voor de naamswijziging in Dana SAC Benelux B.V., die per 1 juli is doorgevoerd. 

Dankzij de wijzigingen kan de Benelux markt kan voor meer producten en diensten zoals spareparts, engineering, en componenten terecht bij Dana dan voorheen. In het Drivetrain Systems assortiment vallen de productgroepen axles, wheel drives, trackdrives, e-drive systems en drive shafts van Spicer. In het assortiment van de Motion Systems vallen de industriële planetaire gearboxes, motoren en pompen, bevel helical gearboxes, electronic controls, valves en flowcontrol en het complete lieren aanbod van Brevini, maar ook de industrial shafts van GWB en de extruder drives van PIV. Uiteraard met de vertrouwde service en kennis zoals de markt gewend is van Brevini.