Laatste nieuws:

3 juli 2018 10:08

JC-Electronics neemt DAX Automation over

Het Nederlandse JC-Electronics, gespecialiseerd in het reviseren van industriële elektronica, neemt het eveneens internationaal opererende DAX Automation over. Dit Britse bedrijf is wereldwijd leverancier van nieuwe, gebruikte en gereviseerde elektronica. DAX Automation beschikt over vestigingen in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

JC-Electronics neemt DAX Automation over'
JC-Electronics neemt DAX Automation over
1/1
Meer over
Bedrijven
De overname past goed in de ambitie van het snelgroeiende bedrijf uit het Groningse Leek. JC-Electronics bestaat deze week 12,5 jaar en is in die tijd uitgegroeid naar een grote internationale speler met meer dan tweehonderd medewerkers en klanten in meer dan honderd landen.

'Wat ooit gewerkt heeft gewoon weer kan werken'

Jannes Cruiming, algemeen directeur van JC-Electronics: “We zien dat de toenemende globalisering ieder jaar zorgt voor groei van onze onderneming. Onze kennis van refurbished en verouderde industriële elektronica biedt onze klanten de mogelijkheid de levensduur van hun kapitaal te verlengen. Wij geloven namelijk niet in het moeten vervangen van elektronica, maar we bewijzen dat wat ooit gewerkt heeft gewoon weer kan werken. Dat slaat internationaal enorm aan.“

Na partnerschappen in Italië, Spanje en Polen heeft JC-Electronics nu voor het eerst een eigen vestiging in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. De vestiging in de Verenigde Staten is nog jong, maar heeft volop potentie. Commercieel directeur Gerben Katje: “De overname van DAX, met vestigingen in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, zorgt ervoor dat JC-Electronics groeit in zowel onze wereldwijde aanwezigheid en service als in ons productaanbod. Er is altijd een nauwe samenwerking geweest tussen JC-Electronics en DAX, daarom verwachten we dat beide bedrijven moeiteloos in elkaar zullen opgaan. We zijn erg blij met deze internationale ontwikkeling en kijken uit naar een goede samenwerking met onze huidige en toekomstige klanten.“


DAX Automation blijft onder eigen naam actief

Hoewel DAX Automation volledig in handen is van JC-Electronics zal de naam in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten voorlopig onveranderd blijven.