Laatste nieuws:

25 juni 2018 14:05

Cosel neemt Powerbox Group over

Het Japanse Cosel neemt Powerbox Group over. Powerbox Group is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van standaard, semi-standaard en volledig op maat gemaakte voedingen voor onder andere de industrie.

Van links naar rechts: Mr. Martin Sjöstrand, CEO van Powerbox ; Mr. Masato Tanikawa, Cosel President en CEO (beeld: Powerbox Group)'
Van links naar rechts: Mr. Martin Sjöstrand, CEO van Powerbox ; Mr. Masato Tanikawa, Cosel President en CEO (beeld: Powerbox Group)
1/1
Meer over
Bedrijven
De Powerbox Group en haar dochterondernemingen hebben 120 werknemers in dienst en realiseren een geconsolideerde omzet van meer dan 40 miljoen euro in 15 landen. Het bedrijf beschikt over ontwerpcentra in Zweden (HQ), Duitsland & Nederland en kantoren in Europa, de Verenigde Staten, China en Australië. Het bedrijf richt zich op de industriële, medische, transport- en defensiesectoren.

Productaanbod uitbouwen

Door Powerbox Group in te lijven krijgt Cosel extra ontwerp- en productiemiddelen tot zijn beschikking om zijn productaanbod verder uit te bouwen, nieuwe markten te betreden en nieuwe klanten te werven. De bedrijven hebben een lange relatie en werken al dertig jaar samen. Masato Tanikawa, Cosel President en CEO: "Met voortdurend toenemende en veranderende vereisten op het gebied van power supplies brengt de mogelijkheid om een nog breder scala aan standaard & semi-standaard voedingen aan te bieden ons dichter bij het leveren van de oplossingen die onze klanten nodig hebben. Met de expertise van Powerbox in het leveren van voedingsoplossingen op maat, kunnen we aan vrijwel elke behoefte voldoen in de industriële, medische, transport- en defensiemarkten. We zijn erg enthousiast over de toekomst en kijken ernaar uit om samen een echt wereldwijde & erkende naam in de industrie te worden."

Martin Sjöstrand, CEO van Powerbox, zegt ernaar uit te kijken toe te treden tot de Cosel Group. Sjöstrand verwacht dat het samengevoegde bedrijf een sterke positie kan verwerven op het gebied van innovatieve energieoplossingen.