Laatste nieuws:

25 juni 2018 13:22

Electrocomponents neemt IESA over

Electrocomponents, het moederbedrijf van RS Components en Allied Electronics, neemt IESA over. IESA is een Britse leverancier van diensten gericht op industriële klanten. Electrocomponents betaalt 88 miljoen Britse pond voor IESA.

Lindsley Ruth, CEO van de Electrocomponents Group (beeld: Electrocomponents Group)'
Lindsley Ruth, CEO van de Electrocomponents Group (beeld: Electrocomponents Group)
1/1
Meer over
Bedrijven
IESA is een bedrijf dat inkoop, voorraadbeheer en opslagbeheer voor klanten kan realiseren en daarnaast transactionele verwerkingsdiensten levert aan de productie- en verwerkende industrie. Het portfolio van IESA sluit goed aan op het bestaande portfolio van Electrocomponents. Door IESA in te lijven wil Electrocomponents zijn portfolio met waardetoevoegende diensten uitbreiden. Zo wil het bedrijf klanten extra mogelijkheden bieden om hun onderhoud, reparatie en operations (MRO) en andere indirecte aankopen en voorraadbeheer uit te besteden. IESA levert onder andere MyMRO, een merkgebonden marktoplossing in de cloud waarmee klanten hun efficiëntie kunnen verbeteren en hun contracten met indirectie inkoopleveranciers kunnen consolideren.

Aparte bedrijfseenheid

IESA wordt als een aparte bedrijfseenheid actief binnen Electrocomponents. Het bedrijf komt onder leiding te staan van de huidige CEO van IESA: Glenn Timms. Timms brengt verslag uit aan Lindsley Ruth, CEO van de Electrocomponents Group. Ruth: "De overname van IESA zal onze waardetoevoegende diensten verbeteren en ons aanbod voor klanten verbeteren. Wij geloven dat de gecombineerde digitale mogelijkheden van IESA en Electrocomponents onderscheidend in de markt zullen zijn en de ervaring die wij onze klanten en leveranciers kunnen bieden, zal veel groter zijn dankzij een veel breder scala aan e-commerceoplossingen. Wij zijn van plan om ISEA als afzonderlijke bedrijfseenheid binnen de groep te blijven runnen, zodat het bedrijf als leverancier onafhankelijk blijft, iets wat klanten waarderen. Het is ons een genoegen IESA te verwelkomen in de Electrocomponents Group."

"Wij zijn enthousiast om deel van de Electrocomponents Group te gaan uitmaken; dit is het begin van het derde hoofdstuk voor onze organisatie. Wij startten in 2002 als digitaal revolutionair en familieonderneming en ondergingen in 2012 een buy-out. Ons succes is het resultaat van onze uitstekende medewerkers, hun harde werk en het geloof en vertrouwen dat onze klanten en verkooppartners in ons hebben getoond, samen met de steun en aanmoediging van onze investeerders", aldus Timms.