Laatste nieuws:

18 juni 2018 13:28

Facta Aandrijftechniek en Semiotic Labs helpen ongeplande stilstand van installaties te voorkomen

Facta Aandrijftechniek en Semiotic Labs gaan samen slimme oplossingen ontwikkelen om ongeplande stilstand van installaties te voorkomen. De twee partijen hebben hiervoor op 15 juni een overeenkomst getekend.

Simon Jagers van Semiotic Labs (links) en Jeffrey Schotvanger van DGA Facta (beeld: Semiotic Labs)'
Simon Jagers van Semiotic Labs (links) en Jeffrey Schotvanger van DGA Facta (beeld: Semiotic Labs)
1/1
Meer over
Bedrijven
Semiotic Labs levert als onderdeel van de samenwerking SAM4, een oplossing die voorspelt wanneer en waarom elektromotoren en rotating equipment faalt. Facta integreert deze oplossing in haar services aanbod. Hierbij voeren de service specialisten van Facta inspecties en onderhoud uit indien SAM4 een naderend falen signaleert. Op die manier wordt ongeplande stilstand voorkomen en kunnen de klanten van Facta profiteren van een grotere beschikbaarheid van productiemiddelen tegen lagere kosten.

Beschikbaarheidsgarantie

Jeffrey Schotvanger, DGA Facta: “De afgelopen drie jaar hebben we Semiotic Labs ondersteund bij de doorontwikkeling van SAM4. We hebben bijvoorbeeld een proefopstelling geplaatst: een tank van 50.000 liter water en 4 pompen. Daarmee zijn de algoritmes getraind, zodat bijvoorbeeld cavitatie, lagerschade en zaken als onbalans en elektrische schades vroegtijdig worden gesignaleerd. De oplossing is nu zo goed in staat om schades te herkennen, dat we aanvullende services kunnen leveren zoals pro-actief onderhoud. Op termijn willen we toe naar een beschikbaarheidsgarantie”.

Simon Jagers over de samenwerking: “Facta is een toonaangevend service bedrijf op gebied van aandrijftechniek en pompinstallaties. Ze delen onze visie dat onderhoud slimmer, efficie?nter en beter kan e?n moet om de stijgende kosten en de krapte op de arbeidsmarkt het hoofd te bieden. Onze technologie en de vakkennis van Facta vormen een uitstekende combinatie om ongeplande stilstand te voorkomen. Daarmee ontzorgen we klanten en zorgen we voor een betere beschikbaarheid van productiemiddelen”.

Veel geld besparen

De komende periode worden de gei?ntegreerde beschikbaarheidsservices aangeboden aan klanten in onder meer de petrochemische-, staal- en voedselindustrie. Ook partijen actief in (drink)water management en nutsbedrijven maken gebruik van de oplossingen. Simon Jagers: “Voor alle klanten geldt dat het voorkomen van ongeplande stilstand een hoop geld oplevert. Niet alleen doordat stilstand geld kost, maar ook door energie te besparen en processen te optimaliseren. We zijn er trots op om met Facta verder toe te werken naar 100% voorspelbaar onderhoud. Dat is niet alleen goed voor de bottom line, maar ook voor het milieu en de veiligheid van collega’s”.