18 juni 2018 11:41

Mikrocentrum en Flam3D bundelen krachten voor RapidPro 2019

Kennis- & netwerkorganisatie Mikrocentrum en het non-profit platform voor zowel Vlaamse als Nederlandse belanghebbenden op het gebied van 3D-printing Flam3D bundelen de krachten voor de komende editie van RapidPro. RapidPro is een vakbeurs gericht op 3D-printing en additieve productie.

Het doel van de samenwerking is om het evenement sterker te positioneren als ‘the place to be’ voor elk bedrijf dat voordeel zou kunnen halen uit 3D-printing. “3D-printing is een technologie die voor een competitief voordeel kan betekenen voor bedrijven in heel wat sectoren – van automotive over medische toepassingen tot machinebouw. We beseffen dat we nog een hele weg voor de boeg hebben om aan al die bedrijven uit te leggen hoe ze het best de voordelen van 3D-printing kunnen inzetten”, verklaart Pieter Machtelinckx, communicatieverantwoordelijke van Flam3D. 

Samenwerking op drie vlakken

De samenwerking tussen beide organisaties heeft onder andere betrekking op het contentprogramma op de beurs. Mikroccentrum en Flam3D gaan gezamenlijk op zoek naar sprekers voor de vakbeurs en het samenstellen van een relevant programma voor bezoekers. “De combinatie van de beurs met het lezingenprogramma spreekt zowel bezoekers als exposanten aan,” aldus Tom Wessels van Mikrocentrum.

Daarnaast kunnen leden van Flam3D via een speciale formule een stand op de beurs boeken. Meer dan 80 organisaties die in Nederland en Vlaanderen actief zijn op het gebied van 3D-printing zijn aangesloten bij Flam3D. “Al deze organisaties representeren zo goed als het hele 3D-ecosysteem: toeleveranciers, fabrikanten, serviceaanbieders, maakbedrijven die additieve of hybride fabricatie toepassen, scholen en onderzoeksinstellingen. Kennis zonder vraag heeft echter geen waarde, en door samen te werken kunnen we vraag en aanbod samenbrengen,” beaamt ook Kris Binon, algemeen directeur van Flam3D.


Meer bezoekers trekken

Tenslotte zullen beide organisaties samenwerken om het bezoekersaantal van RapidPro te verhogen. De vorige editie was op dat vlak een succes te noemen, met meer dan 2.600 aanwezigen verspreid over twee dagen. Voor de komende editie verwacht Mikrocentrum minstens evenveel bezoekers. De organisatie ziet echter ook ruimte voor groei en wil in samenwerking met Flam3D het bezoekersaantal verder laten stijgen.

Foto's:

Mikrocentrum en Flam3D bundelen krachten voor RapidPro 2019 (beeld: Mikrocentrum)

Mikrocentrum en Flam3D bundelen krachten voor RapidPro 2019 (beeld: Mikrocentrum)

© Aandrijvenenbesturen.nl