Laatste nieuws:

14 juni 2018 11:25

Omron en Techman Robot gaan samenwerking aan rond collaboratieve robots

Het Japanse Omron Corporation en het Taiwanese Techman Robot Incorporated, wereldwijd marktleider op gebied van collaboratieve robotarmen, gaan een samenwerking aan op het gebied van collaboratieve robots. Hiervoor gaan de partijen een strategische alliantie aan.

De TM-serie collaboratieve robots van Techman (beeld: Omron)'
De TM-serie collaboratieve robots van Techman (beeld: Omron)
1/1
Meer over
Bedrijven
Omron gaat de TM-serie collaboratieve robots van Techman vanaf de tweede helft van 2018 onder een co-branded logo verkopen via haar eigen mondiale distributienetwerk. Daarnaast zullen Omron en Techman gezamenlijk de volgende generatie collaboratieve robots ontwikkelen die gemakkelijker kunnen worden geïntegreerd met Omron's andere producten voor fabrieksautomatisering om een productieomgeving te realiseren waarbinnen mens en machine in harmonie kunnen samenwerken.

Flexibiliteit
Over de hele wereld wordt de productie-industrie geconfronteerd met grote uitdagingen. Zo eisen klanten een breed assortiment en kleine productseries met een korte levenscyclus en hebben fabrikanten bovendien vaak te maken met een tekort aan arbeidskrachten. Productiebedrijven moeten daarom flexibel zijn zodat ze hun productielijnen snel kunnen aanpassen. Collaboratieve robots die veilig met mensen binnen dezelfde omgeving kunnen samenwerken, spelen een belangrijke rol bij het mogelijk maken van dit soort 'flexibele fabricage'.

Naast de reguliere TM-serie collaboratieve robots gaat Omron met nieuwe modellen die 'mobiel compatibel' zijn op de markt brengen. Dit betekent dat de robots eenvoudig kunnen worden geïntegreerd met Omron's mobiele robots van de LD-serie. Deze LD-serie kan autonoom bewegen door mensen en obstakels te vermijden en werken al langer wereldwijd samen met mensen in geautomatiseerde hanteringstoepassingen. Deze robots zijn voorzien van een collaboratieve robotarm aan de bovenkant en kunnen niet alleen materiaal van de ene locatie naar de andere overbrengen, maar kunnen ook taken uitvoeren als pick-and-place.

Samenwerking tussen mens en robot bevorderen
"Sinds de overname van Adept Technology in 2015, heeft Omron veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van robottechnologie en -markt," aldus Seigo Kinugawa, Executive Officer en Senior General Manager van het Robotics Business Development Project binnen de tak bedrijfsautomatisering van Omron. "De alliantie met Techman is gericht op het bevorderen van de samenwerking tussen mens en robot binnen productieomgevingen. Omron's toetreding tot de markt voor samenwerkende robots, in aanvulling op onze activiteiten op de markt voor mobiele robots, betekent een impuls voor Omron's "innovative-Automation!" Dit concept heeft tot doel productieprocessen te vernieuwen op basis van samenwerking tussen mensen en machines."

"TM-robots zijn slim, eenvoudig in gebruik en veilig," zei Ho Shi-Chi, bestuursvoorzitter van Techman Robot. "Wij streven naar verbetering van het leven van mensen middels innovatie, en deze alliantie met Omron betekent een flinke stap op weg naar dat doel." Zo zijn de TM-robots voorzien van een ingebouwd intelligent vision-systeem dat kan worden gebruikt voor patroonherkenning, objectpositionering en barcode-identificatie. Ook is een vision-systeem en grafische, flow-based TMflow-gebruikersinterface beschikbaar waarmee binnen vijf minuten een pick-and-place applicatie kan worden ingeleerd. De robots voldoen aan de veiligheidseisen voor samenwerkende robots zoals gespecificeerd in ISO 10218-1 en ISO/TS 15066.

TM5 en TM12/TM14
De TM-robots omvatten twee modelseries: de TM5 (met een laadvermogen tot 6 kg) en de nieuwe TM12/TM14 (met een laadvermogen tot 14 kg). Alle TM-robots hebben zes richtingen bewegingsvrijheid en een armbereik van 700 tot 1300 mm. De herhaalbaarheid van de robot is ± 0,05 mm voor de TM5-serie en ± 0,1 mm voor de TM12/TM14-serie.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb