Laatste nieuws:

4 juni 2018 12:30

Overname van GEIS door ABB goedgekeurd door Europese Commissie

De overname van General Electric Industrial Solutions (GEIS) door ABB is goedgekeurd door de Europese Commissie. De overname zorgt niet voor concurrentieproblemen binnen de Europese Economische Ruimte (EER).

De overname van General Electric Industrial Solutions door ABB is goedgekeurd door de Europese Commissie (beeld: Pixabay / pixel2013)'
De overname van General Electric Industrial Solutions door ABB is goedgekeurd door de Europese Commissie (beeld: Pixabay / pixel2013)
1/1
Meer over
Bedrijven
ABB kondigde in september 2017 aan GEIS te willen overnemen. Beide bedrijven zijn actief op het gebied van de productie van elektrische componenten en systemen. Naar aanleiding van de aangekondigde overname is de Europese Commissie een onderzoek gestart om de impact van de overname op de markt en eventuele concurrentieproblemen die hierdoor dreigen te ontstaan in kaart te brengen. 

General Electric Industrial Solutions
GEIS is onderdeel van het Amerikaanse General Electric Company en richt zich op het ontwikkelen en producten van elektrische producten en oplossingen voor industriële, commerciële en residentiële toepassingen met een laag of middelhoge voltage. GEIS is verdeeld in vier business units: Engineered Solutions, Product Solutions, Configured Solutions en Embedded Solutions.

ABB is een Zwitsers bedrijf dat zich richt op energie- en automatiseringstechnologieën. Het bedrijf bedient klanten in uiteenlopende sectoren, variërend van de utiliteitssector en industrie tot de transport- en infrastructuursector. Het bedrijf bestaat uit vier divisies: Electrification Products, Robotics and Motion, Industrial Automation en Power Grids. 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb