28 mei 2018 10:26

FAULHABER PRECIstep viert 30e verjaardag

FAULHABER PRECIstep bestaat dertig jaar. Het bedrijf viert zijn 30e verjaardag op 22 juni 2018 in het Zwitserse La Chaux-de-Fonds, waar het oorspronkelijke Arnoux Richard SA Porte Echappement (ARSAPE) in 1988 is opgericht.

De heren Arnoux en Richard richtten in 1988 hun bedrijf ARSAPE op in de wereldhoofdstad van de horloge-industrie in het kanton Neuchâtel in het westen van Zwitserland. Het bedrijf is opgericht als management buyout met als doel de productie van klokaandrijvingen over te nemen. De eerste 1- en 2-fase stappenmotoren werden ontworpen met een prestatie-volumeratio en -niveau en een precisie die een stap voorliepen op conventionele aandrijftechnologie. Deze motoren konden grotere aandrijfsystemen elektronisch en daarnaast veel preciezer aandrijven dan voorheen mogelijk was, waardoor de motoren niet alleen in de horloge-industrie zeer gewild waren. 

Omgedoopt tot FAULHABER PRECIstep SA

Het productaanbod van het bedrijf werd steeds verder uitgebreid en het personeelsbestand groeide snel door de toenemende vraag naar stappenmotoren van de 12 medewerkers die zich hadden aangesloten bij de oprichters. In 2000 was het dus een logische stap voor FAULHABER om het technologische portfolio uit te breiden en aandeelhouder te worden in ARSAPE om de stappenmotorspecialisten te integreren in de bedrijvengroep. ARSAPE werd in 2012 omgedoopt tot FAULHABER PRECIstep SA. 

In 2015 verhuisde het naar een groter, modern industrieel gebouw om te kunnen blijven voldoen aan de vereiste productienormen voor miniatuur stappenmotoren. FAULHABER PRECIstep produceert nu 2-fasen permanente magnetische stappenmotoren met een diameter van 6 tot 22 mm. Deze kleine actuatoren dragen bij aan de trend van minitiaturisering in veel sectoren. De actuatoren kunnen in combinatie met de spelingsvrije tandwielkasten van FAULHABER Drive Systems worden ingezet op plaatsen die vroeger moeilijk of onmogelijk toegankelijk waren. De stappenmotoren van FAULHABER PRECIstep deel uit zullen maken van de volgende Rover-expeditie op Mars in 2020.
 

Foto's:

FAULHABER PRECIstep

FAULHABER PRECIstep

© Aandrijvenenbesturen.nl