Laatste nieuws:

21 mei 2018 11:56

Witteveen+Bos wint de Winsemius Award 2018

Witteveen+Bos wint de Winsemius Award 2018 in de categorie ‘Manufacturing and Production’. Het advies- en ingenieursbureau ontvangt de award voor een innovatieve 3D-printtechniek voor beton die wordt gebruikt in het project Virtual Design & Digital Construction (VD²C).

Witteveen+Bos wint de Winsemius Award 2018 in de categorie ‘Manufacturing and Production’ (beeld: Witteveen+Bos)'
Witteveen+Bos wint de Winsemius Award 2018 in de categorie ‘Manufacturing and Production’ (beeld: Witteveen+Bos)
1/1
Meer over
Bedrijven
VD²C is een project waarbij gebruik wordt gemaakt van data om een digitaal ontwerp te maken dat met behulp van een 3D-printer in beton kan worden geprint. Doordat het ontwerp volledig gedigitaliseerd is kan deze via internet naar een 3D-printer op iedere locatie ter wereld worden verstuurd en hier direct worden geprint. Voor het project werkt Witteveen+Bos Singapore nauw samen met lokale universiteiten zoals de Nanyang University of Technology, het bedrijfsleven en overheden. 

De Winsemius Award 2018 is uitgereikt tijdens een galadiner in Singapore. Zowel de Singaporese minister voor Milieu en Water Masagos Zulkifli, ambassadeur Margriet Vonno en Z.K.H. Prins Constantijn van Oranje. Het is de vierde keer dat de award wordt uitgereikt, waarbij het thema dit jaar 'Technological Innovation' was. De award is een initiatief van ADB DutchCham. 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb