Laatste nieuws:

21 mei 2018 11:46

ATEX Event: mechanische apparatuur als potentiële ontstekingsbron

IAB Ingenieurs organiseert na twee eerdere edities in 2018 opnieuw het ATEX Event. De Reehorst in Ede vormt op 28 november het toneel voor, maar vooral praktisch én actueel van aard zijn. Hoe zat het bijvoorbeeld ook alweer met zonering? Bezoekers kunnen tijdens het event daarnaast vragen stellen vanuit de eigen situatie. Ook is er ruimte om te netwerken.

Explosieveiligheid staat centraal op het ATEX Event (beeld: ATEX)'
Explosieveiligheid staat centraal op het ATEX Event (beeld: ATEX)
1/1
Meer over
Bedrijven
Explosieveiligheid is en blijft een actueel en zeer belangrijk thema. Dit is niet verwonderlijk: de kans op een explosie is weliswaar niet extreem groot, maar áls er iets gebeurt is de schade niet te overzien. Niet alleen materieel, maar vooral persoonlijk leed blijft een leven lang hangen bij degene die hiervoor verantwoordelijk was. Explosieveiligheid is echter ook complex. Hoewel de ATEX richtlijn al bijna 25 jaar bestaat en in 2014 nog een herziene versie is gepubliceerd, blijven bedrijven met vragen worstelen. Dat begint vaak al bij het bepalen van de juiste zonering. Maar ook de vraag of componenten in een bepaalde situatie wel of geen potentiële ontstekingsbron zijn, komt regelmatig naar voren. Op het ATEX Event krijgt u antwoord op deze en andere vragen. 


Van zonering tot mechanische apparatuur 

Voor iedere editie van het ATEX Event kiest de organisatie een specifiek thema. Voor 2018 ligt een extra nadruk op mechanische apparatuur. In tegenstelling tot elektrische apparatuur, waarvoor de inspecties en het onderhoud relatief nauwkeurig zijn beschreven, blijft de informatie voor mechanische apparatuur wat summier. Wanneer gaat het hier om een ontstekingsbron? Hoe voorkom je dat het een ontstekingsbron wordt of hoe dek je de veiligheid wanneer dit niet mogelijk is? En wat is er eigenlijk belangrijk wanneer je onderhoud uitvoert aan dit type apparatuur?

Specialisten beantwoorden tijdens het ATEX Event deze en vele andere vragen. Hierbij wordt aandacht besteed aan de theoretische achtergronden, maar vooral ook aan de praktijk. Inspecties en onderhoud van mechanische apparatuur worden praktisch uitgelegd en toegelicht.

‘Smart’phones

Uiteraard wordt ook direct de actualiteit meegenomen. Bijvoorbeeld de werkwijze die in maart 2018 door de rechtbank is toegelicht en waarmee bedrijven kunnen aantonen of een smartphone of –watch mag worden gebruikt in een explosiegevaarlijke omgeving. Let op: deze juridische zaak is nog niet afgesloten.

Daarnaast is tijdens het ATEX Event voldoende ruimte beschikbaar om vragen te stellen of in gesprek te gaan met specialisten. Ook zijn vragen vooraf in te sturen, zodat de ATEX experts de gelegenheid hebben om hier tijdens het event een volledig antwoord op te geven.


Praktische informatie

ATEX Event
Datum: woensdag 28 november 2018
Locatie: De Reehorst in Ede
Tijd: van 13.00 – 21.00 uur
SKO punt: 1
Kosten: € 215,-- , excl. BTW
Programma, inschrijven en meer informatie: www.atexevent.nl

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb