Laatste nieuws:

17 mei 2018 12:41

Eaton sluit zich aan bij Low-Voltage Consortium van FEN Research Campus

Leverancier van powermanagementoplossing Eaton sluit zich aan bij het Low-Voltage (LV) Consortium van de FEN Research Campus van de RWTH Universiteit Aken. Als industrial partner gaat Eaton zich richten op innovatieve energieprojecten. Ook draagt het bedrijf bij aan de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten van het LV Consortium. In het consortium werken 13 partners uit de industrie en 15 instituten van RWTH Universiteit Aken samen aan de energienetwerken van de toekomst.

Eaton'
Eaton
1/1
Meer over
Bedrijven
Eaton produceert elektrische componenten en systemen voor energiedistributie en automatisering in industriële en infrastructurele omgevingen en residentiële gebouwen. Als onderdeel van het consortium brengt Eaton mensen uit diverse takken van het bedrijf samen, waaronder het Eaton European Innovation Center, energy storage, M-OEM, eMobility en power quality.

De FEN Research Campus is een internationaal initiatief dat de bedrijven in de industrie samenbrengt met professoren van enkele grote Duitse technische universiteit. Samen houden zij zich bezig met onderzoek naar en de ontwikkeling van nieuwe laagspanningssystemen. Naarmate hernieuwbare energie en nieuwe technologieën zoals energieopslagsystemen een steeds belangrijker onderdeel uitmaken van de energiemix, wordt een verschuiving naar een systeem op lagere spanning essentieel. Met de samenwerking wordt een belangrijke stap richting deze verschuiving gezet.