Laatste nieuws:

9 mei 2018 12:25

JC-Electronics is hoofdsponsor Sinnergy Solar Team ROC Friese Poort

JC-Electronics, een internationale dienstverlener op het gebied van industriële elektronica, verbindt zich voor een periode van drie jaar aan het Sinnergy Solar Team ROC Friese Poort. Dit studententeam komt uit in de World Cup for Solar Powered Boats dat op 11 en 12 mei van start gaat in het Friese Akkrum.

Het Sinnergy Solar Team ROC Friese Poort (beeld: JC-Electronics)'
Het Sinnergy Solar Team ROC Friese Poort (beeld: JC-Electronics)
1/1
Meer over
Bedrijven
Het Sinnergy Solar Team ROC Friese Poort bestaat uit 14 studenten van ROC Friese Poort uit Drachten. Zij hebben de afgelopen maanden een boot ontwikkeld die op zonne-energie werkt. Met deze boot willen ze zich mengen in de top van het wereldkampioenschap en kwalificatie voor de WK-finale in Monaco afdwingen.
 

Continuïteit

De sponsoring van JC-Electronics zorgt de komende jaren voor continuïteit binnen het team. Daarmee kan het team zich bezig houden met de verbetering van de zonneboot. Dankzij de kennis van JC-Electronics op het gebied van industriële elektronica kan het team terugvallen op de uitgebreide faciliteiten van haar hoofdsponsor.

Directeur Jannes Cruiming van JC-Electronics: “We zijn al jaren op verschillende manieren verbonden aan ROC Friese Poort. Zo werken we samen in onze eigen bedrijfsschool en we krijgen regelmatig goede stagiairs van ROC Friese Poort over de vloer. Met deze sponsoring diepen we onze samenwerking nog verder uit. Een solar boat is natuurlijk één en al elektrotechniek. We willen graag met het team meedenken, meewerken en van elkaar leren.“

De studenten van het Sinnergy Solar Team ROC Friese Poort volgen de opleiding Middenkader Engineering niveau 4 met de uitstroomrichtingen Werktuigbouwkunde, Mechatronica en Commercieel bij ROC Friese Poort in Drachten.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb