3 mei 2018 14:51

Nieuwe opleiding over mechanisch gereedschap voor lagers op de NSK academy

NSK introduceert een nieuwe opleiding over mechanisch gereedschap voor lagers. De opleiding wordt aangeboden op de NSK academy, een online trainingsplatform van NSK.

De juiste installatie en demontage van lagers is van cruciaal belang voor de optimale werking en continu kwaliteitszorg voor machines. Om die reden ontwikkelt NSK ook speciaal ontworpen mechanisch gereedschap. In de nieuwe module wordt uitleg gegeven over dit gereedschap. Na afronding van de module ontvangen deelnemers een certificaat.

De juiste maat inslagring en bus selecteren

Voor het gedeelte lagermontage legt de module uit hoe de juiste maat inslagring en bus te selecteren uit de FTN333 montageset van NSK. De juiste combinatie van deze elementen zorgt ervoor dat de montagekrachten nooit op de kogels van een lager doorgegeven worden, waardoor potentiële schade wordt vermeden. Hoe de belasting perfect op de middellijn kan gezet worden maakt eveneens deel uit van de zelfstudievideo.

Een lager demonteren met behulp van de BPN62-trekkerset van NSK zonder schade aan de as of behuizing te veroorzaken begint bij de selectie van de juiste extractieschroef en trekkerarm, zoals aangegeven in de opleidingsmodule. Factoren zoals de exacte plaatsing op het loopvlak en de creatie van een gelijkmatige trekkracht worden ook behandeld.

Foto's:

De BPN62-trekkerset van NSK (beeld: NSK)

De BPN62-trekkerset van NSK (beeld: NSK)

© Aandrijvenenbesturen.nl