Laatste nieuws:

25 april 2018 12:46

Ultimaker gaat samenwerken met internationale materiaalbedrijven

Ultimaker, gespecialiseerd in desktop 3D-printers, gaat met verschillende internationale materiaalbedrijven samenwerken. De partijen slaan de handen ineen om te voldoen aan de groeiende vraag van professionele eindgebruikers, die de hoogwaardige technische materialen van deze materiaalbedrijven willen gebruiken op Ultimaker 3D-printers. Ultimaker gaat samenwerken met DSM, BASF, Dupont, Owens Corning, Mitsubishi, Henkel, Kuraray, Solvay en Clariant.

De Ultimaker 3 Extended 3D (beeld: Ultimaker)'
De Ultimaker 3 Extended 3D (beeld: Ultimaker)
1/1
Meer over
Bedrijven
Het Nederlandse Ultimaker levert software waarmee de partners materiaalprofielen kunnen ontwikkelen voor hun bestaande en nieuwe materialen. De materiaalprofielen worden via Ultimaker Cura beschikbaar gesteld en zorgen ervoor dat eindgebruikers met deze materialen betrouwbaar kunnen printen op hun Ultimaker 3D-printers. 

Afstemming tussen hardware, software en materialen

Jos Burger, CEO van Ultimaker: “3D-prints van hoge kwaliteit zijn het resultaat van een optimale afstemming tussen hardware, software en materialen. De strategische samenwerking met deze wereldwijde materiaalbedrijven maakt het gebruik van de meest geavanceerde engineering plastics op Ultimaker-printers mogelijk. Hierdoor kunnen de klanten van deze materiaalbedrijven en Ultimaker 3D-printen volledig in hun bestaande workflow integreren en krijgen zij toegang tot geavanceerde materialen voor een breed scala aan toepassingen in verschillende segmenten en industrieën.”

Volgens IDC zullen de wereldwijde bestedingen aan 3D-printtechnologieën in 2018 naar verwachting bijna 12 miljard dollar bedragen. Naarmate 3D-printen populairder wordt bij ondernemingen, is er een toenemende behoefte aan materialen die gedurende de gehele productontwikkelingscyclus kunnen worden gebruikt. Een grote autofabrikant kan bijvoorbeeld een bepaald soort plastic gebruiken om het merendeel van zijn onderdelen te maken. Het maken van prototypen met hetzelfde materiaal middels 3D-printen is hierbij waardevol, omdat men zo direct een idee heeft van het eindresultaat, of zo het eindproduct direct kan printen.  

Meer 3D-prototypes printen

Julien Guille, Hoofd Additive Manufacturing bij Decathlon’s Add Lab: “Wij willen sport voor een breed publiek toegankelijk maken door kwalitatieve, technische producten te leveren tegen de beste prijs. Het grotere bouwvolume van de Ultimaker S5 stelt ons nu in staat 3D-prototypes te printen voor nog meer producttypen, zoals schoenen en helmen. Dankzij het open filamentsysteem kunnen we deze objecten printen met de door ons gewenste materialen - we kunnen testen, falen en verbeteren. We kunnen de manier waarop we prototypen, de manier waarop we creëren, veranderen. Dit stelt ons in staat om innovatie te versnellen en nieuwe concepten in een eerder stadium te evalueren, waardoor tijd en kosten worden bespaard. De Ultimaker S5, gecombineerd met Ultimaker Cura-software, past naadloos in ons development keten en de verbeterde bruikbaarheid geeft het team van het Decathlon Add Lab de kracht om de juiste producten voor onze gebruikers op het juiste moment te leveren."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb