Laatste nieuws:

19 april 2018 13:25

Sintecs biedt gratis hulp aan bij elektronica-ontwerp met struikelblok

Sintecs verdeelt een week gratis hulp onder vijf high-performance digitale elektronicaprojecten. Daarmee wil het bedrijf laten zien dat we in Nederland nog veel kunnen winnen door met betrouwbaardere prototypes sneller naar een werkend product te gaan. Het Hengelose bedrijf zoekt met name projecten die - ondanks goede ontwerpers en zorgvuldig ontwerpen - tegen een struikelblok in hun elektronica-ontwerp aanlopen. Inschrijven kan tot 22 april. Sintecs claimt dat nagenoeg alle elektronica waar het iets aan bijdraagt meteen werkt, zonder gedoe. Volgens het bedrijf komt dat door grondige analyse tijdens het hele ontwerptraject, en doordat het veel kleine iteraties maakt om het ontwerp te verbeteren vóórdat het een prototype laat maken.

Sintecs verdeelt een week gratis hulp onder vijf high-performance digitale elektronicaprojecten (beeld: Pixabay / blickpixel)'
Sintecs verdeelt een week gratis hulp onder vijf high-performance digitale elektronicaprojecten (beeld: Pixabay / blickpixel)
1/1
Meer over
Bedrijven
"Vaak kloppen partijen pas bij ons aan als ze met problemen in hun prototype worstelen, omdat ze dan noodgedwongen moeten stilstaan bij de effecten van high-speed op hun ontwerp", aldus Asker Bazen, managing director bij Sintecs. "De meeste ontwerpers nemen mogelijke pijnpunten in een digitaal high-speed ontwerp pas onder de loep als ze in hun prototype merken hoe groot de effecten zijn. Dat is erg jammer, want wij weten uit ervaring dat het eerste prototype betrouwbaarder kan door het ontwerp vanaf het begin gericht te analyseren met behulp van bijvoorbeeld signal integrity en power integrity analyse. Op basis van de modellen zien we al waar de problemen zullen optreden. We lossen ze op voordat ze in het eerste prototype terecht komen. Daarmee bespaar je al snel een ronde prototypes."

Omdat het voordeel van gerichte analyses en kleine iteraties tijdens het ontwerptraject volgens Sintecs nog te weinig gebruikt wordt, biedt het Nederlandse bedrijven de kans om hulp te krijgen bij hun digitale, high-performance elektronicaprojecten. Onder de bedrijven die zich voor 22 april inschrijven met een lastige ontwerpkeuze, een knelpunt of een probleem, verdeelt het een week gratis hulp. Het helpt bijvoorbeeld de voors en tegens van moeilijke designkeuzes op een rijtje te zetten, doet een schema- of layout-review, of helpt met analyse en troubleshooting in een bestaand product.