Laatste nieuws:

19 april 2018 11:44

Nieuwe configurator helpt het juiste tandwiel te kiezen

Uw tandwiel slijtvast in 60 seconden met de nieuwe igus configurator Slijtvaste kunststof tandwielen kunnen nu in een korte tijd worden geconfigureerd, geprint en onderhouden met een nieuwe online tool.

De tandwielconfigurator van igus'
De tandwielconfigurator van igus
1/1
Meer over
Bedrijven
igus lanceert een nieuwe tandwielconfigurator. Met behulp van deze tool kunnen klanten in slechts één minuut online tandwielen configureren en deze bestellen in de igus wedshop. De tandwielen worden geprint door de igus 3D-printservice en zijn vervaardigd uit iglidur I6, verwerkt door middel van SLS. Dit hoogwaardige kunststof is speciaal ontwikkeld voor tandwielen, biedt een hoge slijtvastheid en verslaat volgens igus gefreesde tandwielen gemaakt van gangbare materialen zoals POM en PBT. 

Evolvente-vertanding

Vanwege de complexe evolvente-vertanding is het is vrijwel onmogelijk om tandwielen te ontwerpen zonder hulpmiddelen. Om het werk van de ontwerpers makkelijker te maken, lanceert igus de tandwielconfigurator. Deze tool stelt klanten in staat in enkele stappen eigen tandwielen te configureren, ook in speciale afmetingen. De gebruiker hoeft slechts de specificaties van het gewenste tandwiel in te voeren, zoals de tandmodule, aantal tanden, breedte en binnendiameter. De tool geeft vervolgens automatisch een 3D-model weer, dat als STEP-bestand kan worden geëxporteerd. 

Dit STEP-bestand kan worden geüpload naar de igus 3D-printservice, waar het geconfigureerde tandwiel direct kan worden besteld in het nieuwe slijtvaste iglidur I6 SLS-materiaal. Hierbij wordt geen minimale bestelhoeveelheid gehanteerd. Het tandwiel is binnen drie dagen gereed voor verzending. 

iglidur I6

Het nieuwe SLS-materiaal iglidur I6 voor tandwielen is getest in een testlaboratorium en heeft hier haar hoge slijtvastheid en lange levensduur bewezen. In het lab werd een wormwiel getest met 5 Nm koppel en 12 rtpm. Het tandwiel dat was gemaakt van laser-sintermateriaal PA12 liep vast na 521 cycli, omdat de wrijvingscoëfficiënt te veel was toegenomen. Het tandwiel gemaakt van het nieuwe laser-sintermateriaal iglidur I6, vertoonde een minimale hoeveelheid slijtage na 1 miljoen cycli en werkte nog steeds naar behoren. In de test kon iglidur I6 zich ook goed handhaven ten opzichte van bewerkte tandwielen. Tandwielen gemaakt van POM waren volledig versleten na 621.000 cycli, terwijl gefreesde PBT-tandwielen al na 155.000 cycli braken. 

De nieuwe tandwielconfigurator is hier te vinden. 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb