Laatste nieuws:

16 april 2018 11:25

Phoenix Contact beheert licenties van PLCnext met CodeMeter

Phoenix Contact, gespecialiseerd in elektrotechniek, electronica en automatisering, zet CodeMeter van Wibu-Systems in. De oplossing wordt gebruikt om het licentiebeheer van het PLCnext besturingssysteem van Phoenix Contact te stroomlijnen.

V.l.n.r.: Hans-Juergen Koch (Executive VP Business Area Industry, Management and Automation bij Phoenix Contact Electronics), Friedrich Wegener (Specialist Software Standardization bij Phoenix Contact), Oliver Winzenried (CEO en oprichter van Wibu-Systems en Roland Bent (General Manager van Phoenix Contact) (beeld: Phoenix Contact)'
V.l.n.r.: Hans-Juergen Koch (Executive VP Business Area Industry, Management and Automation bij Phoenix Contact Electronics), Friedrich Wegener (Specialist Software Standardization bij Phoenix Contact), Oliver Winzenried (CEO en oprichter van Wibu-Systems en Roland Bent (General Manager van Phoenix Contact) (beeld: Phoenix Contact)
1/1
Meer over
Bedrijven
Phoenix Contact levert PC Worx Engineer, een oplossing waarmee automatisingsprocessen voor controllers van het bedrijf kunnen worden geïmplementeerd. CodeMeter van Wibu-Systems wordt voortaan standaard met deze oplossing meegeleverd. Phoenix Contact noemt het met het oog op de opkomst van industrie 4.0 en de verschuivende aandacht in de waardeketen van hardware naar software van essentieel belang om lifecycle management van licenties te centraliseren. 

CodeMeter

CodeMeter bestaat uit verschillende onderdelen. Zo beschermt AxProtector .NET de software van Phoenix Contact tegen piraterij en reverse engineering. CmActLicense verbindt de licentie van software aan een vingerafdruk van het systeem waarop deze wordt geïnstalleerd met behulp van een versleuteld en ondertekend bestand. Het is ook mogelijk licenties te koppelen aan CmDongle hardwaremodules, die beschikbaar zijn als USB-stick, geheugenkaart en ASIC. Met CodeMeter Licence Central kan Phoenix Contact licenties van software en add-ons creëren, distribueren en beheren. 

In de eerste fase van het project heeft Phoenix Contact de focus gelegd op het op een modulaire, schaalbare en efficiënte manier leveren van software. Daarnaast wil het bedrijf zijn digitale kennis beschermen en ondersteuning kunnen bieden voor alle verschillende ERP-implementaties die op verschillende locaties van Phoenix Contact wereldwijd zijn geïmplementeerd, variërend van SAP tot Baan. Dit is mogelijk dankzij CodeMeter License Central Connector, die het mogelijk maakt de ERP-systemen te verbinden met de online database oplossing van Wibu-Systems. Orders voor PC Worx Engineer worden vanuit de wereldwijde kantoren van Phoenix Contact naar het SAP-systeem op het hoofdkantoor gestuurd en min of meer direct verwerkt. 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb