Laatste nieuws:

10 april 2018 09:31

Sculptuur demonstreert lineaire aandrijvingen van FAULHABER op artistieke wijze

De lineaire DC-servomotoren van FAULHABER worden op de Hannover Messe op visuele wijze gedemonstreerd. Industrieel ontwerpers en engineers van MKT (Olching) en flying saucer (Berlijn) hebben voor deze demonstratie inspiratie gehaald uit de neteldierenklasse anthozoa, die onder andere koralen en zeeanemonen omvat.

Het kinetische sculptuur PROJECT ANTHOZOA (beeld: FAULHABER)'
Het kinetische sculptuur PROJECT ANTHOZOA (beeld: FAULHABER)
1/1
Meer over
Bedrijven
MKT en flying saucer hebben in samenwerking met FAULHABER een sculptuur genaamd 'PROJECT ANTHOZOA' gemaakt. Deze imiteert de soepele bewegingen van ongewervelde zeedieren. Met het project willen de partijen op artistieke wijze de lineaire aandrijvingen van FAULHABER demonstreren, waarbij vloeiende, levensechte bewegingen zonder koppelrimpel, een strak lineaire kracht-stroomverhouding, dynamiek en een exacte positiecontrole worden getoond. PROJECT ANTHOZOA bestaat in totaal uit 120 lineaire DC-servomotoren en evenveel FAULHABER Motion Controllers, die in het kunstwerk samenwerken om een choreografie van de vloeiende beweging te demonstreren.

PROJECT ANTHOZOA is te zien op de Hannover Messe van 23 t/m 27 april 2018 bij de stand van FAULHABER. FAULHABER is aanwezig in hal 15 op stand H29. 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb