Laatste nieuws:

5 april 2018 12:24

Aston Martin Red Bull Racing bewaakt datacenter met warmtebeeldtechnologie

Er gaat veel voorbereiding vooraf aan iedere Aston Martin Red Bull race, zowel op het circuit als achter de schermen in de fabriek. Het IT-team moet ervoor zorgen dat de racegegevens overal ter wereld gedeeld kunnen worden tussen het raceteam en de fabriek. Daarom is het van groot belang dat het datacenter op het hoofdkantoor in Milton Keynes het hele jaar door 24/7 in topconditie verkeert. Om alles goed in de gaten te kunnen houden, vertrouwt het IT-team op de warmtebeeldtechnologie van de FLIR ONE Pro.

De FLIR ONE Pro van FLIR (beeld: FLIR)'
De FLIR ONE Pro van FLIR (beeld: FLIR)
Rechts
1/2
Meer over
Bedrijven
Uiteraard bepalen de kwaliteiten van de coureur voor een groot deel het concurrentievoordeel binnen de Formule 1. Maar wat er zich achter de schermen van het circuit en de fabriek afspeelt, is net zo belangrijk en misschien zelfs nog wel belangrijker. Hier wordt de aerodynamica in de windtunnel getest, worden de diverse sensoren op de racewagen in de gaten gehouden en worden er virtuele simulaties en analyses uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de racewagen optimaal presteert. Er worden veel gegevens verzameld die allemaal moeten worden opgeslagen en gedurende het raceseizoen direct toegankelijk moeten zijn op de verschillende locaties.

Het belang van het datacenter

Aston Martin Red Bull Racing heeft circa 700 medewerkers in dienst. Tijdens een raceweekend reist een groep van ongeveer 60 medewerkers af naar de race. Dit betekent overigens niet dat de andere medewerkers een vrij weekend hebben. Tijdens een raceweekend is een team van engineers en monteurs aan het werk in de fabriek voor ondersteuning op afstand. Gary French, Data Center Manager bij Aston Martin Red Bull Racing, is verantwoordelijk voor het 24/7 operationeel houden van het datacenter. Hij moet ervoor zorgen dat iedereen die bij de race betrokken is toegang heeft tot alle cruciale gegevens.

“Het hele jaar door, met name tijdens raceweekenden, moeten we ervoor zorgen dat het datacenter zo efficie?nt en stabiel mogelijk werkt”, vertelt French. “In het verleden hebben we te maken gehad met stroomstoringen die de prestaties van het datacenter in gevaar brachten. Hoewel deze nooit tot serieuze problemen hebben geleid, gingen we toch op zoek naar een oplossing die dit soort problemen eerder detecteert.”

Innovation Partner

FLIR Systems is sinds 2014 Innovation Partner van Aston Martin Red Bull Racing. In eerste instantie ondersteunde FLIR het team met het verzamelen van temperatuurgegevens van de racewagens, maar de samenwerking breidde zich al snel uit naar andere werkterreinen. Het team zet warmtebeeldcamera's en test- en meetapparatuur van FLIR in voor andere bedrijfsmiddelen en het warmtebeheer van de windtunnel. Ook maken ze gebruik van FLIR’s end-to-end beveiligingsoplossingen door een combinatie van warmtebeeldcamera's en zichtbare beveiligingscamera's om de fabrieksgebouwen zowel aan de binnen- als buitenzijde te bewaken. Het partnerschap heeft zijn vruchten afgeworpen.

“Vanwege het partnerschap en omdat er binnen verschillende onderdelen van het team FLIR-producten worden gebruikt, konden we op een eenvoudige manier advies inwinnen over de toepassing van warmtebeeldcamera's in het datacenter”, vertelt French. “We hebben gekozen voor de FLIR ONE Pro.”


Elektrische- en koelingsproblemen voorkomen

Het voorkomen en beheren van elektrische problemen en koelingsproblemen vormen de belangrijkste uitdagingen voor een datacenter. Pas met de juiste tools om probleemgebieden aan het licht te brengen, worden dit soort problemen zichtbaar. “In ons nieuwste datacenter worden energieverbruik en temperatuur in de gaten gehouden. Een slechte elektrische aansluiting die warm wordt en wellicht tot brand zou kunnen leiden, wordt hierdoor echter niet aan het licht gebracht. En slecht gei?nstalleerde hardware die warme luchtcirculatie veroorzaakt, wordt ook niet gezien”, zegt French. Om deze potentie?le risico's te bewaken, hadden French en zijn team behoefte aan een compacte, eenvoudige warmtebeeldcamera voor het uitvoeren van simpele visuele checks van de infrastructuur van het datacenter om probleemgebieden op te kunnen sporen.

“Na een demonstratie van de FLIR ONE Pro, waren we direct verkocht. Dankzij het formaat en het gewicht past deze in je zak en kun je indien nodig direct controles uitvoeren bij vermoedelijke problemen met elektrische aansluitingen en de luchtcirculatie. Met kwalitatief hoge warmtebeelden kunnen we de problemen aan het management laten zien en direct budgetaanvragen indienen voor herstelwerkzaamheden. Door de koppeling met de smartphone kun je problemen direct delen”, aldus French. “Ik wil voortaan regelmatig steekproefsgewijs controleren op warmte om het risico op problemen met de stroomvoorziening en koeling te beperken, en het management inzicht te geven in de robleemgebieden”, concludeert French.

FLIR ONE Pro

De FLIR ONE Pro is een warmtebeeldcamera-accessoire voor iOS en Android waarmee u onzichtbare problemen sneller dan ooit kunt opsporen. De FLIR ONE Pro combineert een warmtesensor met hoge resolutie die temperaturen tot 400°C kan meten. De oplossing is voorzien van de VividIRTM- beeldverwerking, waarmee de FLIR ONE Pro meer details kan tonen dan voorgaande generaties. Ook is het ontwerp van de FLIR ONE Pro vernieuwd en is de oplossing voorzien van de verstelbare OneFitTM-connector, die op smartphones kan worden geplaatst zonder dat de mobiele apparaten uit hun beschermhoesje hoeven te worden verwijderd. Met de vernieuwde app is het mogelijk tegelijkertijd meerdere temperaturen of locaties te meten. Informatie kan naar een smartwatch worden gestreamd om deze op afstand te kunnen uitlezen.