Laatste nieuws:

22 maart 2018 14:28

KLA-Tencor neemt Orbotech over

Het Amerikaanse KLA-Tencor neemt de Israëlische industriële dienstverlener Orbotech over. KLA-Tencor betaalt 3,4 miljard dollar voor Orbotech.

KLA-Tencor neemt Orbotech over (beeld: Pixabay / geralt)'
KLA-Tencor neemt Orbotech over (beeld: Pixabay / geralt)
1/1
Meer over
Bedrijven
KLA-Tencor is een toeleverancier van de chipindustrie, terwijl Orbotech technologie levert voor de productie van onderdelen voor onder meer smartphones, tablets en notebooks. Door Orbotech in te lijven wil KLA-Tencor zijn winst meer spreiden en zijn positie in onder andere de printplaat-, display-, verpakkings- en halfgeleiderindustrie versterken. 

'Uitbreiden naar aangrenzende markten'

"Deze overname is in lijn met onze strategie een duurzame, winstgevende groeit te realiseren door uit te breiden naar aangrenzende markten", legt Rick Wallace, directeur en bestuursvoorzitter van KLA-Tencor, uit. Wallace stelt dat de combinatie van KLA-Tencor en Orbotech nieuwe marktkansen oplevert voor KLA-Tencor en geeft aan dat het portfolio van het bedrijf wordt uitgebreid naar de halfgeleiderindustrie. "Onze bedrijven passen wat betreft mensen, processen en technologie goed bij elkaar. KLA-Tencor heeft al jaren een sterke aanwezigheid in Israël. Deze combinatie breidt onze activiteiten in deze belangrijke wereldwijde technologieregio uit", aldus Wallace. 

De overname moet nog worden goedgekeurd door de Raad van Bestuur van beide bedrijven. KLA-Tencor verwacht de overname voor het einde van het kalenderjaar 2018 af te ronden.