Laatste nieuws:

19 maart 2018 12:41

Interflon opent tweede productiefaciliteit in Roosendaal

Interflon, producent en totaalleverancier op het gebied van smeermiddelen en advies, is de afgelopen sterk gegroeid. Om aan de groeiende vraag naar smeermiddelen te kunnen voldoen heeft Interflon op 14 maart een nieuwe fabriek geopend.

De nieuwe fabriek van Interflon werd geopend door Hans Verbraak, Wethouder van Economische Zaken in Roosendaal (beeld: Interflon)'
De nieuwe fabriek van Interflon werd geopend door Hans Verbraak, Wethouder van Economische Zaken in Roosendaal (beeld: Interflon)
1/1
Meer over
Bedrijven
De nieuwe fabriek werd geopend door de Wethouder van Economische Zaken, Dhr Hans Verbraak en is direct achter de bestaande fabriek van het bedrijf in Roosendaal gevestigd. Het bedrijf beschikt hiermee over twee aparte productielocaties voor respectievelijk de food- en non-food producten. 

Identieke productielijnen

Beide fabrieken beschikken over praktisch identieke productielijnen. De lijnen verschillen uitsluitend in capaciteit omdat het bedrijf verwacht voor specifiek de voedingsmiddelen industrie meer te gaan produceren. Het voordeel van twee identieke lijnen is onder andere dat in geval van calamiteiten in één van de fabrieken, de productie van (een deel) van de smeermiddelen is over te nemen in de andere fabriek.

Door deze tweede fabriek te bouwen en in gebruik te nemen kreeg Interflon bovendien de mogelijkheid om zich te certificeren conform ISO21469. Deze norm specificeert voorschriften voor zowel de samenstelling en vervaardiging als het gebruik en de omgang met smeermiddelen voor de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. Daarbij gaat het specifiek om smeermiddelen die incidenteel met de producten in contact kunnen komen. Frédéric Mus, CEO van Interflon: “Dit kwaliteitsborgingssysteem gaat verder dan de al strenge H1 certificering omdat zowel de producten áls het productieproces, het verpakkingsproces, het transport en het in het productiebedrijf gehanteerde kwaliteitsmanagement worden beoordeeld.”

Visie 2020

De nieuwe fabriek is gebouwd vanuit Interflons ‘2020 visie’. Deze visie beoogt om in 2018, wanneer het bedrijf veertig jaar bestaat, zoveel mogelijk te werken met hernieuwbare grondstoffen en géén afval meer te produceren. Bovendien moeten de producten dan zoveel mogelijk vrij zijn van schadelijke stoffen.