Laatste nieuws:

14 maart 2018 15:10

HARTING gaat activiteiten in Noord- en Midden-Amerika uitbreiden

De HARTING Technology Group gaat haar marktpositie in Noord- en Midden-Amerika de komende jaren verder uitbreiden. Dit heeft Jon DeSouza, president en CEO van HARTING Americas, aangekondigd.

De fabriek van HARTING in het Mexicaanse Silao (beeld: HARTING)'
De fabriek van HARTING in het Mexicaanse Silao (beeld: HARTING)
1/1
Meer over
Bedrijven
HARTING produceert sinds 2016 overmolded kabel en kabelassemblages in hun eigen fabriek in de industriële stad Silao in de Mexicaanse staat Guanajuato. Ook is HARTING via een verkooporganisatie aanwezig in de hoofdstad van het land. "Mexico is cruciaal in onze groeistrategie", aldus DeSouza. 

Snelle levering vanuit lokaal magazijn

Doorslaggevende factoren voor de verhuizing naar Midden-Amerika waren de nabijheid van klanten en het feit dat bekende autofabrikanten en leveranciers onlangs hun eigen productiefaciliteiten in Mexico hadden geopend. HARTING opende daarom een productiefaciliteit in het Silao Industrial Park, op slechts een kilometer afstand van Leon International Airport. Het bedrijf kan hierdoor vanuit het eigen magazijn een snelle levering aan klanten verzorgen. Daarnaast ligt de hoofdstad Mexico-Stad op slechts 250 km afstand. Er werken momenteel ongeveer 50 werknemers in de HARTING-fabriek in Silao. Voor de nabije toekomst is een toename tot 200 werknemers gepland.

HARTING is al meer dan drie decennia aanwezig op het Amerikaanse continent. Het bedrijf opende in 1986 een fabriek en distributiebedrijf in Elgin, Illinois, in de buurt van Chicago. Nu bedienen 150 medewerkers meer dan 7.000 klanten. Andere verkooporganisaties zijn gevestigd in Montreal, Canada en in Sao Paulo, Brazilië. Als lid van het Massachusetts Institute of Technology (MIT), het Industrial Internet Consortium (IIC) en via partnerschappen met onder andere IBM Watson en Microsoft is HARTING betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe technologieën in de VS.

Omzet van € 73 miljoen 

In het boekjaar 2016/2017 genereerde HARTING een omzet van € 73 miljoen in Noord- en Zuid-Amerika, een stijging van ongeveer 22%. Voor 2017/2018 verwacht de Technology Group dat de geconsolideerde groepsomzet met 5 tot 6 procent zal stijgen.