Laatste nieuws:

8 februari 2018 20:36

Online gids over rekmetingen

De ‘Strain measurement online guide’ van HBM leidt de lezer stap voor stap door alle relevante informatie over rekmetingen. De gids legt hoe je rekstroken selecteert en installeert, geeft informatie over data-acquisitie en analyses met behulp van rekstroken. De gids bestaat uit twee delen over de toepassing van elektrische en optische rekstroken.

HBM heeft een nieuwe online gids over rekmetingen gelanceerd'
HBM heeft een nieuwe online gids over rekmetingen gelanceerd
1/1
Meer over
Bedrijven
De traditionele, elektrische rekstroken bestaan al bijna 80 jaar en zijn de belangrijkste instrumenten voor het meten van materiaalmoeheid en voor de productie van test- en meetinstrumenten. Toch zijn er nog steeds vragen die lastig te beantwoorden zijn: hoe bereken je de belasting van materiaal door het meten van de rek? Hoe kies je de juiste rekstrook en hoe installeer je die op de juiste manier?
Optische rekstroken, die gebaseerd zijn op de Fiber Bragg Grating (FBG) technologie mogen zich de laatste jaren in een steeds grotere belangstelling verheugen; vooral voor de monitoring van infrastructuur. Maar hoe werkt een optische sensor? Hoeveel sensoren kunnen in een enkele vezel worden geïntegreerd?
Door te navigeren door de nieuwe webpagina's over rekmetingen leert de lezer alles over het wat, hoe en waarom van rekmetingen en aanverwante technologieën. Behalve de definities van rek en tips voor de selectie en installatie van rekstroken en sensoren, worden ook richtlijnen voor de data-acquisitie tijdens verschillende toepassingen behandeld . De gids start met een algemeen gedeelte over de basis van rekmetingen.