Laatste nieuws:

29 januari 2018 14:58

IMSystems ontvangt 300.000 euro groeikapitaal

IMSystems, een spin-off van de TU Delft, heeft een investering van 300.000 euro ontvangen uit investeringsfonds UNIIQ. IMSystens Delft ontwikkelt de ´Archimedes Drive´, een mechanische overbrenging voor onder andere industriële robots.

Van links naar rechts: Liduina Hammer (UNIIQ), Jack Schorsch (IMSystems), Theun Baller (TU Delft) en Mathijs Heutinck (UNIIQ/TU Delft) (Foto Daniel Verkijk)'
Van links naar rechts: Liduina Hammer (UNIIQ), Jack Schorsch (IMSystems), Theun Baller (TU Delft) en Mathijs Heutinck (UNIIQ/TU Delft) (Foto Daniel Verkijk)
1/1
Meer over
Bedrijven
Jack Schorsch, oprichter en CEO van IMSystems: "Wij zijn verheugd met de UNIIQ investering, waarmee wij in staat zijn ons product versneld te optimaliseren en op de markt te introduceren. Wij zijn ervan overtuigd dat onze technologie de maakindustrie een stap verder kan helpen door verhoogde nauwkeurigheid van industriële robots." De investering stelt IMSystems in staat de markt dit jaar nog met een geoptimaliseerd product te betreden. Theun Baller, decaan bij de faculteit Werktuigbouwkunde aan de TU Delft, maakte de investering bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van YES!Delft.

Meer koppel en nauwkeuriger

TU Delft spin-off IMSystems ontwikkelt, produceert en vermarkt de gepatenteerde Archimedes Drive. Door een planetaire vertraging te ontwerpen met de precisie van een wrijvingsoverbrenging door gebruik van holle cilinders in plaats van tandwielen, is de vertragingskast van IMSystems in staat in een kleiner en lichter model dan bestaande alternatieven meer koppel te leveren. Bovendien zijn de overbrengingen nauwkeuriger uit te voeren door het ontbreken van speling. Met de belofte dat het product qua prestaties en prijs de concurrentie ver achter zich laat, wil IMSystems een revolutie teweeg te brengen in de roboticamarkt.

Dit jaar op de markt

Met de investering van UNIIQ worden de nauwkeurigheid, efficiëntie en levensduur van de Archimedes Drive uitgebreid getest met behulp van verschillende testopstellingen. In samenwerking met robotfabrikanten verwacht IMSystems later dit jaar dan ook een commercieel product op de markt te kunnen brengen. "En deze focus op het realiseren van commerciële tractie in een vroege fase sluit naadloos aan op onze filosofie", aldus Liduina Hammer, fondsmanager UNIIQ. "Wij wenden onze financiering bij uitstek aan voor bedrijven met daadkrachtige teams die hun innovatieve producten in korte tijd naar de markt weten te brengen".

www.imsystems.nl

www.uniiq.nl

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb