Laatste nieuws:

22 januari 2018 11:48

SKF geeft meer lagerkennis vrij

SimPro Expert is een geavanceerd simulatiegereedschap dat SKF intern heeft ontwikkeld om lageropstellingen tot in de kleinste details te evalueren. De software wordt nu ook beschikbaar gesteld aan klanten, die nu software in handen krijgen die praktisch gelijk is aan de software die SKF intern gebruikt.

SKF stelt geavanceerde simulatiesoftware beschikbaar aan klanten'
SKF stelt geavanceerde simulatiesoftware beschikbaar aan klanten
1/1
Meer over
Bedrijven

De software geeft klanten de mogelijkheden in een virtuele wereld de lageropstellingen - van SKF uiteraard - in hun machineontwerp te toetsen aan meer dan 100 jaar ervaring in het ontwikkelen van gevalideerde lagertheorieën. SimPro Expert is gebaseerd op de vele verschillende aspecten van wentellagers in machineontwerpen.

Modellen

De software kan een scala aan parameters en bedrijfsomstandigheden simuleren, waaronder scheefstelling, wrijving, contactbelastingen van loopbanen, vermoeiingseigenschappen, smering en nog veel meer. De software maakt modellen die rekening houden met onder andere temperatuur, snelheid, type smering, vervuilingsgraad, materiaaleigenschappen; klanten kunnen ook 3D-systeemanimaties van de modellen uitvoeren.

Interactie

Omdat de software praktisch gelijk is aan de programmatuur die intern door SKF wordt gebruikt, wordt de interactie tussen klant en het SKF Application Engineering team eenvoudiger. Bovendien moedigt het volgens SKF de klant aan complexere technische uitdagingen aan te gaan, in de wetenschap dat ondersteuning en begeleiding direct beschikbaar is. Zodra de klant een model heeft gemaakt en enkele initiële simulaties lopen, kan het worden doorgestuurd naar SKF Application Engineering voor verdere bespreking en verfijning.