Laatste nieuws:

18 januari 2018 18:55

Geïntegreerd torn-, blokkeer- en remsysteem op shreddermachine verhoogt veiligheid en onderhoudsgemak

Mechanisch shredderen is een kernproces bij de recycling van metalen en ander materiaal. Het shredderen gebeurt doorgaans met roterende scharen, die het schroot gelijkmatig fijnknippen, zodat het tot balen kan worden samengeperst om het gemakkelijk te kunnen opslaan en later optimaal te verwerken.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Een metaal-shredder verbruikt erg veel energie en ontwikkelt enorme mechanische krachten. Daarom zijn de exploitanten en machinebouwers gefocust op de veiligheid van het personeel. Moderne commerciële shredders hebben een opgegeven vermogen van 7.400 kW (10.000 pk) of meer en kunnen per uur ruim 550 ton materiaal verwerken.

Vereenvoudigd

Shreddermachines zijn zo ontworpen dat de operators bij normaal gebruik uit de buurt van de draaiende delen blijven en dat het uitgeworpen materiaal altijd in de machine blijft. Maar het komt regelmatig voor dat handmatige ingrepen nodig zijn, zoals bij onderhoudsinspecties, het verwijderen van blokkades en het vervangen van de kniptanden. Twiflex heeft de vereiste voorzieningen om dit onderhoudswerk veilig en gecontroleerd uit te voeren, sterk vereenvoudigd. Twiflex behoort tot de Altra Industrial Motion Corporation en introduceert nu een geheel geïntegreerd TLB-systeem (Turning, Locking & Braking)

Een pakket

Het modulaire TLB-systeem verenigt drie afzonderlijke delen en functies in één pakket, dat de productkeuze, integratie en installatie eenvoudiger maakt en dat minder ruimte in de shreddermachine vraagt. De kern van het TLB-systeem is een remschijf met een uitwendige tandkrans op de shredderas. De remklauwen grijpen de remschijf om de draaiende as te stoppen of stil te houden, terwijl de as ook handmatig kan worden geblokkeerd om aan de machine te werken.

Bediening

De tandkrans op de schijf dient voor de derde functie van het TLB-systeem. Een elektrisch aangedreven rondsel kan via een koppeling met een handwiel in de tandkrans worden geschoven om de as maar links of rechts te draaien. Hierdoor kunnen de knipmessen van de shredder naar weerskanten worden getornd om inspecties en reparaties uit te voeren en als de tanden moeten worden vervangen. De bediening van het TLB-systeem is opgenomen in de hoofdbediening van de shredder, zodat de onderhoudsfuncties alleen kunnen worden gebruikt als de hoofdaandrijving volledig stroomloos is gemaakt. Eindschakelaars en sensoren verhinderen een herstart totdat het onderhoudswerk klaar is en de unit weer ontgrendeld en afgekoppeld is.

Optimale plaatsing

Door de samenvoeging van componenten hebben TLB-systemen maar weinig ruimte op de shredderas nodig. Hierdoor kunnen ontwerpers het systeem gemakkelijk inpassen, kan de unit optimaal geplaatst worden voor het onderhoudsgemak en is een retrofit op bestaande installaties mogelijk. TLB-units hebben bovendien gedeelde remschijven, die gemakkelijk gemonteerd kunnen worden zonder de as te hoeven uitbouwen.Twiflex TLB-systemen zijn volledig modulair en kunnen in de gewenste configuratie worden geleverd om op alle maten shredders te passen. TLB-units zijn tevens geschikt om het onderhoud in allerlei andere toepassingen te vergemakkelijken, zoals industriële verwerkingsprocessen en scheepsaandrijvingen.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb