Laatste nieuws:

19 december 2017 06:38

Pragma en Semiotic Labs werken samen aan slimmer onderhoud

Pragma en Semiotic Labs werken samen aan slimmer onderhoud. Op 17 december tekenen de partijen een overeenkomst voor de ontwikkeling van services waarmee klanten uitval van productiemiddelen voorkomen.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

 

Semiotic Labs levert een oplossing die voorspelt wanneer en waarom elektromotoren en rotating equipment faalt. Pragma integreert deze oplossing in haar On Key EAM en Asset Management services oplossingen. Op die manier worden klanten gewaarschuwd voor naderend falen en kunnen ze direct mitigerende maatregelen inplannen en uitvoeren.

Internet of Things

De opkomst van het Industrial Internet of Things in combinatie met steeds krachtiger wordende kunstmatige intelligentie zorgt ervoor dat slimme conditiemonitoringsoplossingen op grote schaal worden uitgerold. Pragma’s Kees Westerhuis: “Onze klanten hebben te maken met de 24-uurs economie. Er is steeds minder tijd voor gedegen onderhoud. Daarnaast zien we dat het aantal vakbekwame onderhoudsmonteurs terugloopt. En door procesoptimalisatie wordt er eenvoudigweg per uur meer geproduceerd. Minder mensen moeten in kortere tijd onderhoud uitvoeren, terwijl de kosten voor ongeplande downtime stijgen. Nieuwe technologie helpt om deze negatieve trend te doorbreken.”

Vroegtijdige waarschuwing

Gerben Gooijers over de samenwerking: “Pragma is een van de toonaangevende partijen in de wereld van Asset Management. Door onze Smart Condition Monitoring oplossing te integreren in de dagelijkse praktijk, helpt Pragma haar klanten om optimaal gebruik te maken van nieuwe technologie. Wij zorgen voor een vroegtijdige waarschuwing voor naderend falen, Pragma zorgt ervoor dat op basis van die informatie efficiënt onderhoud uitgevoerd wordt. Op die manier helpen we samen om ongeplande downtime te voorkomen.”

Cloudoplossing

Pragma heeft kantoren in Afrika en Europa en ook vertegenwoordiging in Brazilië en Mexico. Voor Semiotic Labs betekent de samenwerking dat de internationalisering wordt ingezet. Gerben Gooijers: “Onze technologie maakt gebruik van de cloud. We kunnen vanuit Leiden de hele wereld bedienen. Tegelijkertijd willen onze klanten een lokaal aanspreekpunt. Pragma is als internationale speler de “trusted advisor” voor enterprises op lokaal niveau.”

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb