Laatste nieuws:

19 december 2017 06:35

Lightsource en BP bundelen hun krachten om de wereldwijde ontwikkeling van zonne-energie te versnellen

Lightsource en BP hebben bekendgemaakt, dat ze een strategisch partnership zullen opzetten. Het partnership combineert de ervaring van Lightsource in de ontwikkeling en het beheer van zonne-energieprojecten met de omvang en het netwerk van BP om de verdere, wereldwijde groei van Lightsource te versnellen.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

 

BP zal een belang van 43 procent in Lightsource verwerven voor een investering van 200 miljoen dollar over een periode van drie jaar. Het grootste deel van de investering zal gebruikt worden voor de financiering van de uitbreiding van het wereldwijde portfolio van Lightsource. De naam van het bedrijf wordt veranderd in Lightsource BP. Daarnaast krijgt BP twee zetels in de directie.

Bundeling van krachten

“We hebben Lightsource opgericht om voorop te lopen bij de revolutie in de zonne-energie”, zei Nick Boyle, CEO en oprichter van Lightsource. “We hebben ervoor gekozen om een partnership met BP aan te gaan, omdat het ook BP’s ambitie is om Lightsource op de lange termijn verder uit te bouwen. Dit partnership is niet alleen strategisch gezien een goede keuze, maar de bundeling van krachten is ook van belang voor de versnelling van de energietransitie. Zonne-energie is de snelstgroeiende bron van nieuwe energie en wij er trots op dat we in de voorhoede van deze ontwikkeling meespelen.” Lightsource startte in de zomer van dit jaar met zijn activiteiten in Nederland vanuit een kantoor in Amsterdam.

Grootschalige zonne-energieprojecten

“BP houdt zich al meer dan twintig jaar bezig met de ontwikkeling van duurzame energie en we zijn blij, dat we weer terugkeren in de markt voor zonne-energie, maar nu op een nieuwe en geheel andere manier”, lichtte Bob Dudley, CEO van BP toe. “Terwijl onze geschiedenis in de zonne-energie vooral draaide om de productie van zonnepanelen, zal Lightsource BP vooral waarde toevoegen door de ontwikkeling en het beheer van grootschalige zonne-energieprojecten over de hele wereld. Ik heb er alle vertrouwen in, dat de combinatie van de kennis en ervaring van Lightsource’s en het relatienetwerk en de middelen van BP de groei van dit innovatieve bedrijf zal versnellen.”

Wereldwijd opgewekte energie

Het totale, wereldwijd geïnstalleerde vermogen aan zonne-energieprojecten is in de afgelopen vier jaar verdrievoudigd en groeide volgens de ‘Statistical Review of World Energy’ van BP alleen al in 2016 met 30 procent. Uit BP’s analyses van de toekomstige energiemarkt blijkt, dat zonne-energie in het jaar 2035 zo’n 30 procent van de totale, duurzame energie zal leveren en zo’n 10 procent van de totale, wereldwijd opgewekte energie.