Laatste nieuws:

15 december 2017 07:43

Cobotsamenwerking tussen ABB en Kawasaki Heavy Industries

ABB en Kawasaki gaan een samenwerking aan om te bekijken welke technologische mogelijkheden er zijn voor tweearmige robots. Daarnaast willen ze het gebruik van deze cobots meer onder de aandacht brengen.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

 

Mens en robot werken steeds meer samen. Binnen de collaboratieve automatisering kunnen mens en robot hun eigen kwaliteit blijven leveren in het werkproces. Mensen zorgen voor proceskennis, inzicht en improvisatie en robots zijn dankzij hun uithoudingsvermogen in staat om herhalende taken uit te blijven voeren.

Veel potentie

“Cobots, met name degene met twee armen die in staat zijn tot menselijke interacties, kunnen een grote bijdragen leveren aan de maatschappij en de wereld helpen om te gaan met arbeidstekorten en de ouder wordende beroepsbevolking”, aldus de general manager van Kawasaki Robot Division, Yasuhiko Hashimoto. “We zien veel potentie in de uitbreiding van collaboratieve applicaties en processen daar waar mensen en technologieën samenwerken om oplossing te creëren.”

Innovatief samenwerken

“ De schaal en het tempo van verandering in de robotindustrie vandaag de dag is onvoorstelbaar’, zegt Per Vegard Nerseth, managing director van ABB’s robottak. ‘Buiten de technologie achter collaboratieve automatisering, is er ook behoefte aan innovatieve nieuwe manieren om samen te werken en een gezamenlijke industriebenadering te hebben rondom veiligheid, programmering en communcatie.” ABB en Kawasaki zetten de samenwerking internationaal in. ABB als een van Europa’s grootste robotleverancier en Kawasaki als een van de grootste industriële concerns van Azië.