Laatste nieuws:

8 december 2017 07:36

Lemo ondersteunt Rovenso bij IAEA Robotics Challenge

Lemo ondersteunt ROVENSO, een Zwitserse startup, die finalist was bij de Robotics Challenge van het International Atomic Energy Agency. Het evenement werd gehouden in Brisbane, Australië.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

 

Het doel van deze wedstrijd was om robots te vinden die IAEA-inspecteurs kunnen assisteren bij hun werkzaamheden. Of meer specifiek, het kunnen uitvoeren van repeterende metingen en voorraad-identificatie in ruwe omgevingen die worden blootgesteld aan hoge stralingsniveaus.


Langdurige samenwerking

"Het automatiseren van deze scenario is exact in lijn met de missie van ROVENSO", vertelt Thomas Estier, ceo van ROVENSO. "We maken wendbare robots waarmee we werknemers buiten gevaar kunnen houden in moeilijk begaanbare gebieden en in ruwe omgevingen. We zijn dan ook erg verheugd om te laten zien hoe ROVéo presteert binnen deze scenario's, te ontdekken wat de beste strategieën zijn van andere teams en de verschillende hardware oplossingen met elkaar te vergelijken." Het complete ROVENSO team wil zijn partners en in het bijzonder LEMO SA heel hartelijk bedanken. "Deelname aan deze wedstrijd is het eerste resultaat van een langdurige samenwerking tussen onze beide bedrijven. Het is geweldig om industriële partners in Zwitserland te vinden die innovatie hoog in het vaandel hebben en die daadwerkelijk tijd, energie en geld steken in het werken met startups", aldus Thomas Estier

 

"We zijn zeer verheugd om samen met ROVENSO te kunnen deelnemen aan deze robotwedstrijd. De wedstrijd stelt internationale robotspecialisten in staat om met elkaar te concurreren en om te testen of nieuwe robotoplossingen in staat zijn om controletaken uit te voeren", vertelt Mathieu Menet, Innovation Manager van LEMO. "Voortbouwend op deze wedstrijd, stelt onze langdurige samenwerking met Rovenso LEMO in staat zijn programma oplossingen verder uit te breiden met de ontwikkeling van een specifieke serie connectoren voor de robotica-industrie."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb