Laatste nieuws:

28 november 2017 07:00

Legrand wint Fedet Instroom Award

Instroom bevorderen door kennis te delen en elkaar te inspireren. Dat is de essentie van de Fedet Instroom Award. De eerste hiervan is dit jaar toegekend aan Legrand Nederland voor de bliksemstage die het bedrijf voor groep 7 van de basisschool organiseerde.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

 

De jury toonde veel waardering voor het initiatief dat “instroom in de elektrotechnische branche al bij de basis bevordert. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met interesse te zaaien.” De bijbehorende prijs, een 3D geprinte kroonsteen, werd uitgereikt door juryvoorzitter Dennis Soeters aan Frans Spijkers van Legrand Nederland.

Naast Legrand waren ook Koning & Hartman (Young Professional Program) en Draka Kabel (Kennis en ervaring delen met studenten) door de jury genomineerd voor de Fedet Instroom Award.

Bliksemstage

Met de bliksemstage wil Legrand Nederland technische affiniteit kweken bij leerlingen van basisscholen. De stage bestaat uit een bedrijfspresentatie en een overzicht van de vele en gevarieerde beroepen en opleidingen in de branche. Daarna worden de leerlingen rondgeleid door het distributiecentrum en de productieafdeling, waarbij ook medewerkers iets vertellen over hun functie. De stage wordt beëindigd met de opdracht om een wandgoot met schakelmateriaal in elkaar te zetten. Op die manier krijgen de ‘elektrotechnici in spe’ ook gevoel bij de producten en het werk.

Fedet Instroom Award

Instroom is van vitaal belang voor de toekomst van de (elektro)techniek. De innovaties volgen elkaar in snel tempo op; vernieuwingen die maximaal tot hun recht kunnen komen wanneer de branche op personeel vlak ook voldoende vernieuwt. Om die reden kent Fedet een werkgroep Instroom die zich richt op het zichtbaar en aantrekkelijk maken én houden van de elektrotechnische branche.

De Fedet Instroom Award is één van de acties van deze werkgroep. Deelname stond open voor bedrijven met initiatieven die bijdragen aan ‘het maken van een keuze’ (basisscholen), ‘het leren in’ (middelbaar onderwijs) of ‘het werken in’ (bijscholing/zij-instroom) de elektrotechniek. Fedet verwacht dat de Instroom Award in volgende jaren een vervolg krijgt.