Laatste nieuws:

24 november 2017 06:44

SCADA HMI-innovatie voor contextuele mobiliteit van ARC Informatique bekroond met octrooi

Het bedrijf ontwierp de gepatenteerde systemen en methodes voor haar op locatie gebaseerde begeleiding van apparatuur, faciliteiten en middelen. Het systeem is vooral belangrijk in het kader van Industrial Control Systems (ICS), Building Management Systems (BMS), Supervisory Control and Data Acquisition (SCADA) en Human Machine Interfaces (HMI) zoals beschreven door octrooi nr. 9,819,509.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

 

Industrial Control Systems

Het massale gebruik van slimme mobiele apparaten door ingenieurs en operatoren creëert nieuwe kansen, maar ook nieuwe uitdagingen voor werknemers op locatie. Eén van de uitdagingen vandaag is om de grote hoeveelheden informatie uit de geautomatiseerde systemen in de fabriek op een intelligente manier te presenteren op een mobiel apparaat van beperkte omvang, toch in vergelijking met de beeldschermen die in controlekamers worden gebruikt. Gebruikers van deze Industrial Control Systems (ICS) zijn vragende partij voor een innovatieve benadering voor het monitoren, diagnosticeren, onderhouden en controleren van industriële gegevens op hun mobiele toestellen.

Gebruikersinterface

De gepatenteerde systemen en methodes zijn nu opgenomen in PcVue Solutions. Via een mobiel apparaat wordt informatie over de locatie van een gebruiker in of nabij een faciliteit gedetecteerd met behulp van een positiesensor. De locatie-informatie wordt draadloos via het mobiele toestel van de gebruiker met de server gecommuniceerd. Vervolgens zal de gebruikers op basis van zijn locatie en zijn persoonlijke gebruiksrechten zien welke acties op die locatie beschikbaar zijn. De bijhorende instructies worden verzonden naar het mobiele apparaat, die de beschikbare acties toont in de gebruikersinterface. Hierdoor kan de gebruiker berichten ontvangen en interacties aangaan met apparatuur of faciliteiten die zich in zijn nabijheid bevinden. De mogelijke acties worden weergegeven in de interface, zonder dat gebruikers hoeven navigeren op hun mobiele toestel.

Veranderende werkprocessen

"We hebben goed geluisterd naar de behoeften van onze klanten om een creatieve oplossing te bieden voor hun veranderende werkprocessen, "verklaarde Pierre de Bailliencourt, CEO van ARC-Informatique. PcVue Solution's Contextual Mobility zal gepresenteerd worden op beurzen over de hele wereld, waaronder de SPS IPC Drives-beurs voor elektrische automatisering in Nurnberg, Duitsland van 28 tot 30 november, deDistribuTECH-conferentie in San Antonio, VS, van 23 tot 25 januari, en IoT World in Parijs, Frankrijk op 21en 22 maart.