Laatste nieuws:

17 november 2017 07:41

Nederlandse grijperfabrikant Nemag wint prijs voor innovatie

Het bedrijf Nemag uit Zierikzee is door het International Bulk Journal beloond met een award voor het ontwikkelen van de meest innovatieve technologie voor grijpers van bulkgoederen. Michel Corbeau, General Manager bij Nemag: “Wij zijn trots dat we bijdragen aan de vooruitgang van deze industrie door onze innovatieve producten.”

'
1/1
Meer over
Bedrijven

 

Wereldwijde export

Staalfabrieken en bulkterminals over de hele wereld gebruiken de grijpers van het Nederlandse Nemag bij de overslag van allerlei soorten bulk. Het Zeeuwse familiebedrijf ontwikkelt en bouwt grijpers, met een inhoud tot 60 m3 voor de overslag van bulkgoederen. De grijpers worden vanuit de moderne productielocatie in Zierikzee wereldwijd geëxporteerd. Nemag ontwikkelt grijpers met de hoogste productiviteit en kwaliteit, gebaseerd op zeer innovatieve concepten. Hiermee is Nemag toonaangevend in de wereld.

Samenwerking met TU Delft

Het is niet de eerste keer dat Nemag deze prijs wint. In 2014 won Nemag ook deze prestigieuze innovatie award. Sinds 2009 werkt Nemag intensief samen met de afdeling Maritieme Techniek en Transporttechniek van de Technische Universiteit Delft om grijpers, door middel van virtuele simulaties, verder te ontwikkelen en optimaliseren. Eén van de resultaten hiervan is de onlangs gelanceerde nemaX®, de snelste en meest productieve grijper ter wereld. Door deze grijper worden bulkoverslagterminals tenminste 10 procent efficiënter en kunnen grote besparingen gerealiseerd worden. Corbeau: “Onze samenwerking met de TU Delft en een aantal van onze klanten heeft gezorgd voor dit resultaat. Deze award is daarom een gezamenlijke prestatie.”