Laatste nieuws:

9 november 2017 19:34

OTIB Topcoaches van het Jaar 2017 bekend

De topcoaches van de technische installatiebranche 2017 zijn bekend gemaakt tijdens de landelijke Verkiezing OTIB Topcoach van het Jaar in Bussum. Edwin van Brakel is Topcoach van het jaar 2017 voor het MKB, Wijnand Pul is Topcoach van het Jaar 2017 voor het Grootbedrijf en Anthony Brak is topcoach van het jaar 2017 voor het Opleidingsbedrijf.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

 

Met de prijs spreekt OTIB de waardering uit voor alle praktijkbegeleiders die zich hebben ingezet om talent te begeleiden, te ontwikkelen en daarmee de branche te versterken met vakmensen.

De Topcoaches van 2017

Ruim 700 Topcoaches zijn afgelopen jaar door hun leerlingen, werkgevers en collega’s genomineerd en getoetst aan negen criteria voor coachend en vakinhoudelijk begeleiden. De deskundige jury bestond dit jaar uit Dennis van de Geest (ambassadeur TopStarters), René van Tol (SBB brancheoverkoepelend praktijkbegeleider 2017), Zwanny Naber ((vice)voorzitter OTIB namens FNV), Toon Gerbrands (directeur PSV), Doekle Terpstra (voorzitter UNETO-VNI) en Loek Nieuwenhuis (lector beroepspedagogiek). Van de honderden genomineerde topcoaches zijn Edwin van Brakel, Wijnand Pul en Anthony Brak uitgeroepen tot Topcoaches van het Jaar 2017!

Coaches maken het verschil!

UNETO-VNI-voorzitter Doekle Terpstra benadrukte tijdens de bijeenkomst het belang van topcoaches: ‘Dit is een geweldig initiatief van OTIB. Ik gun iedereen een goede coach aan het begin van zijn of haar loopbaan. Coaches maken het verschil en bieden jongeren een vliegende start binnen de branche.’ Het overdragen van technische vakkennis is het belangrijkste van coaching, volgens Terpstra. Maar het gaat volgens hem ook goed samenwerken, klankborden, afspraken nakomen en je inleven in de vraag van de klant. Doekle Terpstra roept werkgevers daarom op: ‘Maak werk van coaching binnen uw bedrijf!’.

De winnaars aan het woord

De topcoaches waren alle drie zeer verrast met hun nominatie. Maar bovenal zijn zij trots op hun leerlingen. Mede dankzij de passie en het enthousiasme van deze topcoaches kunnen zij uitgroeien tot vakmensen. Want daar doe je het voor volgens Topcoach Edwin Ten Brakel: ‘Mensen hun plek laten vinden binnen het bedrijf én de branche.’ Wijnand Pul: ‘Leerlingen mogen hier alles worden, behalve ongelukkig’. Wat de grootste uitdaging is voor een praktijkbegeleider? Anthony Brak: ‘jongeren voor ons vakgebied te motiveren en inspireren. Bedrijven doen geen zaken met de tent maar met de vent.’ De Topcoaches van het Jaar 2017 ontvangen een cheque van € 2.500,- en de Topcoach-wisselbeker. De directeur van OTIB feliciteert de drie winnende Topcoaches van harte, maar benadrukt dat alle coaches in de installatiebranche vandaag in de schijnwerpers staan voor hun fantastische werk.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb