Laatste nieuws:

6 november 2017 23:54

Negen topcoaches genomineerd voor titel Topcoach van het Jaar 2017

Negen topcoaches zijn genomineerd voor de nationale titel Topcoach van het Jaar 2017. Dinsdag 7 november, maakt een deskundige jury in Bussum, tijdens de landelijke Verkiezing OTIB Topcoach van het Jaar bekend wie van de genomineerden aanspraak mag maken op de titel Topcoach van het Jaar 2017. De verschillende categorieën zijn: het grootbedrijf, het MKB en het opleidingsbedrijf. Dit jaar zijn er ruim 700 praktijkbegeleiders door hun eigen leerlingen genomineerd voor de titel.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

De strijd om de titel Topcoach van het Jaar is een initiatief van OTIB, het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf. Met het nomineren en uitroepen van de Topcoach van het Jaar wil OTIB de belangrijke rol van praktijkbegeleiders nadrukkelijk in beeld brengen. Praktijkbegeleiders zijn voor de technische installatiebranche tenslotte onmisbaar bij het ontwikkelen, begeleiden en coachen van nieuw vaktalent!

Genomineerden

Voor de titel Topcoach van het Jaar 2017 zijn per bedrijfscategorie de volgende topcoaches genomineerd:

Grootbedrijf
Harry Bos, Wijnand Pul en Leon Reijmer
Eekels Technology, Kolham Hollander Techniek, Apeldoorn SPIE Academy, Venray

MKB
Edwin van Brakel, Mostafa Grari en Anthony Sakkee
Gooiland Elektro, Hilversum Broeders Elektrotechniek, Etten-Leur THT Groep, Leidschendam

Opleidingsbedrijf
Anthony Brak, Renske Generaal en Herman Nijeboer
InstallatieWerk, Leeuwarden GoFlex, Groningen RTC Installatietechniek, Hardenberg

Strenge selectie

De nominatie van de negen topcoaches is het resultaat van een streng selectieproces dat al in begin 2017 startte. De vele honderden door hun leerlingen, werkgevers en collega’s genomineerde topcoaches zijn door het OTIB-projectteam Topcoach van het Jaar eerst getoetst aan negen criteria voor coachend en vakinhoudelijk begeleiden, waaronder betrokkenheid, inlevingsvermogen, veelzijdigheid en het vervullen van een voorbeeldfunctie. Daarna heeft het projectteam alle genomineerden telefonisch geïnterviewd. Na een eerste selectie heeft het projectteam vervolgens bedrijven bezocht en per bedrijfscategorie drie topcoaches genomineerd.

Op basis van de criteria, het vervolgonderzoek en de nauwkeurig geformuleerde onderbouwingen van het projectteam maakt een deskundige jury op 7 november drie Topcoaches van het Jaar bekend: één van het grootbedrijf, één van het MKB en één van het opleidingsbedrijf. De deskundige jury bestaat dit jaar uit Dennis van de Geest (Ambassadeur TopStarters), René van Tol (SBB brancheoverkoepelend praktijkbegeleider 2017), Zwanny Naber ((Vice)voorzitter OTIB namens FNV), Toon Gerbrands (Directeur PSV), Doekle Terpstra (Voorzitter Uneto-Vni) en Loek Nieuwenhuis (Lector Beroepspedagogiek).

Meer informatie Kijk voor meer informatie over de uitreiking van de titel Topcoach van het Jaar 2017 op www.topcoachvanhetjaar.nl.