Laatste nieuws:

2 november 2017 23:06

Danfoss verwerft Visedo

Danfoss blijft investeren in innovatie om verdere groei mogelijk te maken - nu met de overname van Visedo Oy, een wereldleider in elektrische oplossingen voor de off-road en maritieme markten. Met deze stap reageert Danfoss op de groeiende vraag van klanten naar elektrische oplossingen om emissies en vervuiling te verminderen en de productiviteit te verhogen. Visedo is gevestigd in Lappeenranta in Finland.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

 

Goed voorbeeld

"Het verwerven van nieuwe innovatieve technologie is een belangrijk onderdeel van onze investering in groei en ik ben enthousiast over het geweldige Visedo-team dat zich aansluit bij Danfoss en onze toekomstige reis. Elektrificatie is een snel ontwikkelend gebied en heeft enorm potentieel en Visedo is een goed voorbeeld van hoe we op klantbehoeften kunnen richten en tegelijkertijd ons portfolio versterken door een breder aanbod oplossingen te bieden ", zegt Kim Fausing, president en CEO van Danfoss.

Basis

"Dit is een geweldige dag voor Lappeenranta," zegt Tuomo Rönkkö, voorzitter van de raad van bestuur voor Visedo. "De overname erkent de kennis en uitmuntendheid die door de jaren heen is opgebouwd door Visedo en de Lappeenranta University of Technology. De langetermijnfocus van de oorspronkelijke investeerders en de mogelijkheid om de beste deskundigen te vinden om te werken voor het bedrijf, zijn de basis geweest voor dit succesverhaal. We zijn blij dat het verhaal verder reikt en meer investeringen naar de hele regio zal brengen."

Elektrificatie

Visedo wordt geïntegreerd in het Danfoss Power Solutions business segment. De overname van dit bedrijf in elektrische systemen is in lijn met Danfoss' strategische focus op het toevoegen van elektrische oplossingen als een sleutelcompetentie en een belangrijk onderdeel van de aanpak van Danfoss om elektrificatie wereldwijd mogelijk te maken.

Positie versterken

"Met deze overname positioneren we Danfoss en Danfoss Power Solutions nog sterker. We zien een groeiende vraag naar elektrische oplossingen binnen off-road voertuigen en de maritiem markt in reactie op de strengere emissieregels die op deze markten worden opgelegd, evenals de efficiëntie en productiviteitswinst die deze oplossingen opleveren. Danfoss zal op basis van deze acquisitie verder investeren in elektrificatie om onze positie in de industrie verder te versterken. Ik kijk ernaar uit om het zeer ervaren en toegewijde Visedo-team te verwelkomen binnen Danfoss en in ons business segment, "zegt Eric Alström, president, Danfoss Power Solutions.

Meer innovatie

"Samenwerking met Danfoss betekent een gigantische sprong voor onze missie om met onze elektrische oplossingen een eind te maken aan vervuiling. Samen met Danfoss zullen we meer capaciteit en investeringen hebben voor meer innovatie," zegt Kimmo Rauma, directeur Visedo. De overname omvat wereldwijd alle Visedo-dochterondernemingen en een ontwerp- en productielocatie gevestigd in het hoofdkantoor in Lappeenranta.