Laatste nieuws:

2 november 2017 22:57

PTB Special Products bouwt speciale machine voor het vervoer van elektronenbuizen voor deeltjesversneller

Internationaal intern transport specialist PTB Special Products heeft een speciale platformtruck geleverd aan het Europese Research Center (ESS) in Lund, Zweden. Deze machine zal elektronenbuizen, genaamd klystrons, verplaatsen. Het vervoer van deze klystrons vereiste een 100% maatwerk oplossing en zodoende wendde het ESS zich tot PTB Special Products.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

 

Uniek bevestigingsmechanisme

Een standaardoplossing bleek voor de ESS niet voldoende, dus een maatwerk oplossing was vereist om de elk vierenhalve ton wegende klystrons te vervoeren. De zware en fragiele buizen dienen met grote nauwkeurigheid geplaatst te worden. De engineers van PTB Special Products ontwikkelden speciaal voor het Zweedse bedrijf een platformtruck met een uniek bevestigingsmechanisme.

Nauwkeurig en veilig verplaatsen

Het unieke bevestigingsmechanisme, een mast, wordt gebruikt om de hoge en zware klystrons vast te zetten en optimale stabiliteit te bieden. Daarnaast zorgen hydraulische stabilisatoren voor extra zekerheid zodat de klystrons te allen tijde nauwkeurig en veilig geplaatst kunnen worden.

Stijgende vraag naar maatwerk oplossing

Efficiënte interne logistiek is steeds vaker dé oplossing om productieprocessen te versnellen. Intern transport op maat biedt op lange termijn altijd economische voordelen. Aangezien PTB Special Products één van de weinige bedrijven is met expertise op dit gebied van maatwerk, komen vanuit de hele wereld aanvragen binnen bij het Groningse bedrijf. Klanten van PTB Special Products zijn onder andere ASML, Philips, Ned-train, APM-Müller en Hitachi.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb