7 november 2017 08:15

Augmented reality voor minder dan 30 euro

De Enschedese startup Aryzon had afgelopen mei de wereldprimeur met de allereerste kartonnen augmented reality (AR) bril voor minder dan 30 euro. Het bedrijf introduceerde in mei een succesvolle Kickstarter crowdfunding actie waarmee ze ruim 109.000 euro ophaalden.

Doordat de bril zo betaalbaar is, kan iedereen met augmented reality experimenteren. Bovendien werkt de bril in combinatie met een eigen smartphone. Voordat ze komende januari op de International Consumer Electronics Show (CES) in Las vegas , een van de grootste technologiebeurzen die de wereld kent, op het Holland Startup Paviljoen de Aryzon-headset gaan promoten, komt medeoprichter Leon Schipper naar de Constructeursdag. Om hun kijk op innovatie te delen. Dat mag je letterlijk nemen want de eerste 200 aanmelders krijgen mede dankzij Eriks - ook dit jaar weer sponsor van de Constructeursdag - een AR-bril mee naar huis.

Leon Schipper - Aryzon

Leon Schipper (29) is bezig met de afronding van zijn master Industrial Design Engineering, richting duurzame energietechnieken en projectmanagement aan de UTwente. Als medeoprichter en ‘chief commercial officer' van Aryzon wil hij - samen met zijn medeoprichters - augemented reality  toegankelijk maken voor iedereen en daarmee ieder bedrijf de mogelijkheid te verschaffen de oneindige mogelijkheden van AR toe te passen.

founders

De oprichters van Aryzon

Foto's:

aryxon

Aurmented reality voor minder dan 30 euro.

© Aandrijvenenbesturen.nl