Laatste nieuws:

30 oktober 2017 22:43

Ekip UP: digitale unit voor het opwaarderen van bestaande laag-spanningssystemen

Nieuwe Ekip UP levert eenvoudige digitale updatemogelijkheid om uptime van bestaande installaties te maximaliseren.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

In elke installatie met verschillende belastingen en generatoren die verbonden zijn en gecoördineerd moeten worden, is een slimmer en flexibeler energiesysteem de sleutel tot hogere productiviteit, meer uptime en grotere energiebesparingen. Met de multifunctionele Ekip UP biedt ABB een eenvoudige manier om kleinere installaties technisch toegankelijker te maken en hun mogelijkheden voor het power grid te ontsluiten. Daarmee ontwikkelen de mogelijkheden van bestaande installaties zich met een zeer gering effect op de bestaande energie-hardware.

De Ekip UP is een digitale unit in plug-and-play uitvoering die zorgt voor een upgrade van oude laagspanningsinstallaties naar digitale microgrids en data-gestuurde verbetering van de productiviteit en verlaging van de energiekosten mogelijk maakt. Ekip UP is een onderdeel van de ABB Ability™ portfolio connected en software-gestuurde oplossingen.

 

Het ABB Ability™ maakt de digitalisering van energie eenvoudiger en gebruikersvriendelijker door de ontwikkeling van een reeks intelligente modulen die op basis van systeemgegevens voor productiviteits-verbetering zorgen. Klanten kunnen hiermee hun bestaande energiehardware opwaarderen door deze te digitaliseren met een eenvoudige, software bestuurde plug-in.

 

Om van de voordelen van digitalisering voor een bestaand elektrisch systeem te profiteren, wordt de Ekip UP eenvoudig in de schakelapparatuur gestoken. Het systeem wordt daarmee gekoppeld aan het cloud-gebaseerde platform voor energiebeheer, ABB AbilityTM Electrical Distribution Control System. Dankzij de besturingsmogelijkheden van Ekip UP kan de installatie zich zo ontwikkelen tot een uitgebreid microgrid.

Stroomdistributie maakt steeds minder gebruik van de traditionele top-down energiestromen. Daarvoor in de plaats komen multi-source gridarchitecturen. Hierbij wordt stroom op meerdere locaties gegenereerd en wordt meer gebruik gemaakt van hernieuwbare stroomvoorziening. Industriële installaties en commerciële locaties gebruiken bovendien data van aangesloten apparatuur om een duidelijker beeld te verkrijgen van het energieverbruik en de toewijzing aan assets.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb