Laatste nieuws:

20 oktober 2017 08:28

Emerson viert 10 jaar, 10 miljard uur industrieel draadloos gebruik over de hele wereld

Emerson voorspelt voor de komende 10 jaar een exponentiële groei in de toepassing van wijdverspreide draadloze sensorapplicaties waarmee bedrijven veiligheid en betrouwbaarheid maximaliseren, productie optimaliseren en hun Industrial Internet of Things (IIoT) strategie invoeren.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

 

Afgelopen tien jaar

WirelessHART, de kern van Emersons Plantweb™ digitale ecosysteem, hebben industriële installaties over de gehele wereld getransformeerd. "Draadloze technologie heeft een enorm effect gehad op industriële producenten sinds digitale instrumentatie meer dan dertig jaar geleden zijn intrede deed", aldus Bob Karschnia, vice president en general manager, wireless, Emerson Automation Solutions. "Gedurende de afgelopen 10 jaar heeft WirelessHART in combinatie met smart sensors de basis gelegd voor cloud-applicaties, remote monitoring en andere IIoT programma's voor het komende decennium."

Automatiseringsecosystemen

Emerson heeft samengewerkt met klanten aan de eerste installaties in 2007. Sinds die tijd is Emerson de grens van 10 miljard bedrijfsuren met draadloze technologie gepasseerd in meer dan 32,000 netwerken. De eerste toepassingen richtten zich op ruwe, afgelegen en moeilijk bereikbare omgevingen. Draadloze technologie heeft zich sindsdien uitgebreid over meer automatiseringsecosystemen van de klant, van basisfuncties tot nieuwe applicaties als akoestische monitoring, corrosiedetectie en monitoring van energieverbruik.

Draadloze installaties

"Vanwege de lage olieprijzen en de sterke nadruk op het creëren van meer waarde voor bestaande assets, wenden bedrijven zich steeds vaker op draadloze technologie als een kosteneffectieve en zeer efficiënte technologie om alle apparatuur optimaal te laten presteren", aldus Karschnia. "Binnen 15 jaar zijn er misschien volledig draadloze installaties, net zoals tegenwoordig veel huizen geen vaste telefoonlijn meer hebben."

www.Emerson.com

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb