Laatste nieuws:

1 februari 2018 12:58

Studententeams gezocht

De inschrijving voor de INNOVACE 2018 studenten-award gaat half februari van start. Dit jaar kunnen er ook internationale studententeams meedoen aan deze verkiezing voor beste innovatieve dempingsoplossing. De prijs is door ACE Stoßdämpfer in het leven geroepen en vorig jaar voor het eerst uitgereikt.

'
1/1
Meer over
Bedrijven
De inschrijving voor INNOVACE 2018 gaat half februari van start. Dit jaar kunnen ook internationale teams meedingen. Studenten van Nederlandse technische universiteiten en hogescholen worden dan ook van harte uitgenodigd om hun dempingsoplossingen in te sturen. Geïnteresseerde teams kunnen een mail sturen naar innovace@ace-int.eu . Met de prijs wil ACE aankomende engineers een steuntje in de rug geven en de banden aanhalen met technische universiteiten in binnen- en buitenland.

Met kop en schouders

Vorig jaar kwam het vierkoppige team van professor Dr. Stefan Vöth van de Technische Hochschule Georg Agricola (THGA) uit Bochum als beste uit de bus. Met hun uitwerking van het ‘gedempte klemelement' wonnen de vier studenten een bedrag van 7.000 euro. Martin Haarmann, Marvin Just, Alexander Mirsch en Jascha Monzner van de THGA uit Bochum staken er volgens de ACE-jury met kop en schouders bovenuit. Hun grondige uitwerking van het concept, 3D-model en berekening van het gedempte klemelement werd als beste bestempeld.
De jury was onder de indruk van de methodiek: al in de conceptfase werd zorgvuldig overwogen welke oplossing het meest geschikt zou zijn. Hiervoor goten de vier bachelorstudenten Machinebouw, met specialisatie Ontwikkeling & Constructie, hun beraming in de vorm van een matrix, met inachtneming van de vier belangrijkste functies: vergrendeling/flexibiliteit, demping, klemkracht en bedieningswijze.

Twaalf weken

De studenten hebben in het kader van het vak Engineering twaalf weken intensief aan de toepassing gewerkt. De mogelijkheden voor het gedempte klemelement verwerkten ze vervolgens in een tabel. Van de meest geschikte oplossing werd een 3D-model gemaakt. De techniek werd uitvoerig toegelicht op basis van talrijke berekeningen en technische tekeningen. De jury van ACE was bovendien onder de indruk van de functionaliteit, het design, de keuze van het materiaal, het geringe gewicht en de slimme afremming van het gedempte klemelement. Het afremmen gebeurt door het trekken aan een hendel, en werkt ongeveer hetzelfde als bij een fietsrem.

www.ace-ace.com