Laatste themanieuws:

EINDHOVEN, FONTYS HOGESCHOLEN 28 oktober 2008 t/m 28 oktober 2008 9.30

Mechatronica Event 2008

Locatie :
Eindhoven, Fontys hogescholen
Datum :
28 oktober 2008 t/m 28 oktober 2008
Tijd :
9.30

De vijfde editie van het Mechatronica Event wordt op 28 oktober 2008 gehouden bij Fontys Hogescholen in Eindhoven. Mechatronica is een breed technologiegebied, gebaseerd op het ontwerpen van bewegende systemen door technologische disciplines als werktuigbouw, elektronica en computertechniek te combineren. Nederlandse opleidingsinstituten, toeleveranciers en uitbesteders hebben veel kennis van dit vakgebied.

De bijeenkomst op 28 oktober bestaat uit twee onderdelen: het Mechatronica Event en de Technologie Expercience. Het eerste onderdeel is een managementcongres waarbij managers uit de high tech maakindustrie en toeleveranciers praten over hoe zij gezamenlijk innovatieve producten kunnen ontwikkelen. Voor de ondernemers die hierin al geslaagd zijn, reikt de NV Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij tijdens het Mechatronica Event de Mechatronica Award 2008 uit.

Technology Experience
Voor studenten van hbo-opleidingen en technische universiteiten in Nederland wordt tegelijkertijd de Technology Experience gehouden. Studenten tonen tijdens deze expo hun projecten en onderzoeken op het gebied van mechatronica: Van voetballende en medische robots tot pick & place technologieën. Bedrijven zoals Bosch Rexroth, Philips Applied Technology, Vanderlande Industries, PNO Consultants, TNO Techniek & Industrie, Braincenter, Mecal Applied Mechanics, Vision Dynamics, Yacht Technology, ACE Ingenieurs- en Adviesbureau, Fontys Hogescholen, Avans Hogeschool en de Nederlandse technische universiteiten laten zien wat ze aan technologie in huis hebben.

Gastheer
Fontys Hogescholen in Eindhoven is in 2008 de gastheer van het Mechatronica Event. Fontys biedt een groot aantal hbo-opleidingen op het gebied van ict, bedrijfsmanagement en logistiek, natuurwetenschappen en engineering. In het opleiden van mechatronica-specialisten op hbo-niveau speelt Fontys een grote rol. Een belangrijk onderdeel in de opleidingen van Fontys is de samenwerking met de beroepspraktijk. Daarom vervult Fontys graag de rol van gastheer tijdens het vijfde Mechatronica Event. De organisatie van de bijeenkomst ligt in handen van WE ARE BV in samenwerking met de NV Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij.

Locatie
Het Mechatronica Event en de Technology Experience vinden van 09.30 uur tot 22.30 uur in gebouw R5 aan de Rachelsmolen 1 in Eindhoven.

Van onze partners meer (5)...

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

Nieuwsbrief

De gratis ab nieuwsbrief verschijnt tweemaal per week. Meld u aan en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.Knop nieuwsbrief

 

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief