Laatste themanieuws:

WAALWIJK 16 mei 2018 12.15 tot 17.00u

Seminar: Vermogensmonitoring voor maritieme toepassingen

Locatie :
Waalwijk
Datum :
16 mei 2018
Tijd :
12.15 tot 17.00u

HBM Benelux van houdt woensdag 16 mei van 12.15 tot 17.00u in Waalwijk een gratis seminar over de toepassing van koppelmeting in de maritieme sector. Die kan een belangrijke rol spelen in het management van motoren, die gebruikmaken van andere brandstoffen en zelfs van elektrische aandrijving.
De mensen van HBM schetsen tijdens het seminar een beeld van de veranderende regelgeving om de schadelijke uitstoot van scheepsmotoren te verminderen en de technische oplossingen om dat doel te bereiken. Daarna gaan ze in op het fenomeen koppelmeting en leggen ze de werking van de HBM-oplossing uit. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Er voltrekken zich momenteel grote veranderingen in de maritieme sector. In het kader van het Internationaal Verdrag ter voorkoming van verontreiniging door de scheepvaart (Marpol) is besloten de reductie van vervuilende emissies door het scheepvaartverkeer stapsgewijs te verminderen. Dat heeft ertoe geleid, dat de ontwikkeling van scheepsmotoren, die gebruik maken van schonere brandstoffen zoals LNG in een stroomversnelling is geraakt. Deze brandstoffen geven een schone verbranding, waardoor het relatief eenvoudig is om een vermindering van schadelijke emissies te realiseren. Motoren, die meerdere soorten brandstof gebruiken, moeten in staat zijn om snel van de ene naar de andere brandstof over te schakelen, maar zonder verlies van vermogen. Ook als de motor op LNG loopt, moeten problemen met de aandrijving voorkomen worden.

De controle van de motorprestaties is mogelijk met behulp van een gevoelig motormanagementsysteem met als belangrijkste element een nauwkeurige monitoring van het vermogen. Die garandeert, dat de motor - afhankelijk van de navigatiesituatie - altijd optimaal werkt. Behalve tot een optimale aandrijving leidt zo'n systeem ook tot een aanzienlijke brandstofbesparing. 
 
HBM heeft een oplossing ontwikkeld voor de aandrijving van scheepsmotoren. Het systeem voor de monitoring van het vermogen is gebaseerd op koppelmeting en eenvoudig te installeren en te configureren. Het motorvermogen wordt direct en zeer nauwkeurig gemeten door een koppelmeetflens direct in de aandrijflijn te installeren. Deze oplossing is trouwens ook prima bruikbaar voor de toepassing in kranen en lieren.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen contact opnemen met HBM Benelux, telefoon 0416-286040 of per e-mail: info@bnl.hbm.com.

Van onze partners meer (2)...

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

Nieuwsbrief

De gratis ab nieuwsbrief verschijnt tweemaal per week. Meld u aan en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.Knop nieuwsbrief

 

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief