Laatste themanieuws:

BARNEVELD 8 oktober 2014

Safety middag

Locatie :
Barneveld
Datum :
8 oktober 2014

Het blijkt steeds meer en meer dat machinebouwers niet altijd veilige machines leveren, terwijl de klant aanneemt dat de nieuwe machines wel voldoen aan alle veiligheidseisen. De oorzaak hiervan ligt meestal in het feit dat lang niet alle machinebouwers op de hoogte zijn van de op dit moment geldende machineveiligheidsrichtlijnen en normen. Steeds weer blijkt bij navraag dat de bouwers op een bepaald kennisniveau zijn blijven hangen. Deze conclusie werd ook getrokken in een rapport van de Inspectie SZW (augustus 2013).

Daarom wordt dit een informatiemiddag waarin deelnemers wordt uitgelegd hoe op dit moment leveranciers misbruik maken van het feit dat binnen productiebedrijven de kennis van de machineveiligheidsregelgeving te beperkt is. Aan de hand van voorbeelden worden praktijksituaties behandeld. Tijdens de middag is er ook een presentatie waarin uitleg gegeven wordt waaraan nieuwe machines moeten voldoen. De middag wordt compleet gemaakt met handige tips om een machine op de juiste manier in te kopen (technische inkoopvoorwaarden) maar ook om bij levering de machinefabrikant te controleren. Voor het op een juiste manier inkopen van de machine en de controle van de machine die geleverd wordt, ontvangen de deelnemers een handige checklist.

 

Kijk hier voor meer informatie

 

Programma:

13:00 - 13:30 ontvangst met koffie en thee

13:30 - 13:45 welkomstwoord door Hanswillem Wilbrink met een inleiding en een presentatie ESV

13:45 - 15:00 1e sessie...

15:00 - 15:30 pauze

15:30 - 16:45 2e sessie...

16:45 - afsluitende borrel

Nieuwsbrief

De gratis ab e-nieuwsbrief verschijnt eenmaal per week. Meld u aan en blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de Motion & Control branche.

 

Meld u nu aan!AB nieuwsbrief