Laatste themanieuws:

HELMOND, HIGH TECH AUTOMOTIVE CAMPUS, AUTOMOTIVE HOUSE 15 maart 2010 1 dag

EMC voor automotive toepassingen

Locatie :
Helmond, High Tech Automotive Campus, Automotive House
Datum :
15 maart 2010
Tijd :
1 dag
Toegangsprijs :
Deelname is voor leden van de EMC-ESD Vereniging gratis. Van niet-leden wordt een bijdrage van € 50 gevraagd.

Themamiddag normen, testen, ontwikkelen & technologieën 

 

De EMC aspecten van automotive toepassingen verschillen wezenlijk van die van consumentenproducten. Het systeem van wettelijke eisen (de EU Automotive Richtlijnen), markering (e/E) , de normen (CISPR, ISO, SAE) wijken af van wat we gewend zijn voor CE-markering en van gewone huishoudelijke of ICT producten. De interferentiescenario's zijn anders en veiligheid en betrouwbaarheid spelen een essentiële rol. Dat is ook de reden waarom voor automotive toepassingen strengere EMC eisen gelden. Ook de test- en meetmethoden en de manier van accreditatie van test laboratoria zijn anders. Verder is in Nederland de Rijksdienst voor het Wegverkeer de verantwoordelijke instantie voor typetoelating en voor toezicht (en niet Agentschap Telecom).

Ook neemt de rol van elektrische/elektronische systemen in de automotive industrie nog steeds toe (sensoren, antennes, actuatoren, bussen, displays, boordsystemen, kritische besturingssystemen, navigatie, entertainment, aandrijvingen enz).

Alles bij elkaar betekent dat het ontwikkelen en certificeren van automotive toepassingen andere en meer uitdagende EMC aspecten met zich meebrengt. Het doel van deze themamiddag is om kennis en expertise over de bovengenoemde specifieke automotive EMC aspecten uit te wisselen. Vertegenwoordigers van de diverse partijen die in de Nederlandse automotive EMC-wereld een rol spelen zijn uitgenodigd als spreker voor deze dag (overheid, industrie, test laboratoria, kennisinstellingen).

Van onze partners meer (5)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

Rotero Holland bv

Vacatures

Nieuwsbrief

De gratis ab nieuwsbrief verschijnt tweemaal per week. Meld u aan en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.Knop nieuwsbrief

 

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief