Laatste themanieuws:

MECHELEN (B) 27 mei 2009 9.00

SafetyPlaza Seminar

Locatie :
Mechelen (B)
Datum :
27 mei 2009
Tijd :
9.00
Meer info :
www.safetyplaza.eu

SafetyPlaza is een uniek samenwerkingsverband tussen 8 partners die ieder op hun specifieke terrein een onderdeel uitmakenvan het SafetyPlaza totaalconcept. Op 27 mei a.s. organiseert SafetyPlaza een zeer informatief seminar over de nieuwe machinerichtlijn en over veiligheid.

  

Programma9:00 - 9:30 Ontvangst met kopje koffie

9:30 - 9:45 Inleiding en voorstelling van de partners en sprekers

9:45 - 10:45 Integratie van machinerichtlijnen in het kwaliteitssysteem
Kennis van en respect voor de wetgeving is een wettelijke verplichting van elk bedrijf.
Ten einde niet te verdrinken in de zee van wetgeving is het voor een bedrijf van belang de wettelijke eisen zoveel mogelijk te integreren in een bestaand managementsysteem.
De nieuwe machinerichtlijn legt nog meer dan de vorige de nadruk op het belang van het hebben van een ISO9001-systeem bij het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van machines.

In deze workshop krijgt de deelnemer een overzicht van de bestaande en de nieuwe bepalingen uit de machinerichtlijn en de integratiemogelijkheden in een ISO9001:2008-systeem.

  • Highlights uit de nieuwe Machinerichtlijn.
  • Aandachtspunten bij de integratie van de machinerichtlijn in een kwaliteitsmanagmentssysteem.

I n de bij deze workshop horende case study krijgen de deelnemers aan de hand van praktische documenten en voorbeelden inzicht in hoe zij deze integratie praktisch tot stand kunnen brengen.

 

Spreker: Franky De Witte, senior consultant, Amelior.
Amelior

10:45 - 11:15 Koffiepauze

11:15 - 12:30 Hoe afschermen en toch bereikbaar houden? - Duo-presentatie
Sprekers: Marc Van den Ende, Machine Safety Consultant, Axelent
Ronny Slenders, Technical Sales Engineer, Euchner Benelux.

Als we gevaarlijke delen gaan afschermen, lokt dat dikwijls reacties los bij operatoren en onderhoudsmensen. "Ik kan daar niet meer bij! Dat staat in de weg! Zo kan ik niet meer efficiënt werken!" Het is slechts een greep uit de opmerkingen die je hoort.
In eerste instantie is het belangrijk om operatoren en onderhoudsmensen bij de keuze van de afscherming te betrekken. Welke oplossingen zijn er om afdoende af te schermen en toch de werkbaarheid te behouden? Aan de hand van praktische voorbeelden helpen we jullie op weg.

  • Personen toegang: Wie mag er in om wat te doen? Wat met opsluiting?
  • Toegang tot een draaiende machine voor afstelling: Wat is toegestaan? Wat zijn de mogelijkheden om toch veilig te werken?
  • Product- in en uitvoer, zowel manueel als automatisch: Wat zijn de opties voor de beveiliging van doorvoeropeningen in de afscherming?

Tussendoor bekijken we ook enkele nieuwigheden op normengebied. Zo biedt de kortelings verwachte robotintegratienorm (pr)EN ISO 10218-2 informatie, die niet alleen op robots toepasbaar is.

12:30 - 13:30 Lunchpauze met mogelijkheid tot bezoek aan de stands

13:30 - 14:30 De beveiliging van AGV's en shuttlewagens - CaseStudy
Automatic Guided Vehicles en shuttlewagens bestaan in allerlei vormen voor het interne transport van kleine dozen, over paletten, tot en met grote en zware zeecontainers, zowel binnen als buiten een gebouw.

Eén ding hebben ze echter gemeen: ze zijn onbemand. Daardoor ontstaan specifieke veiligheidsrisico's die we in deze presentatie zullen overlopen. Aan de hand van praktische voorbeelden tonen we u de mogelijke oplossingen om deze risico's te elimineren of te reduceren.

Sprekers: Dominiek De Leersnijder, Sales Engineer-Managing Director, RDL Engineering
Andy Holz, Sales Manager Benelux, ASO Safety Solutions.

14:30 - 15:15 SIL of PL: van theorie naar praktijk!?
De machinesector is "gezegend" met de normen ISO 13849-1 (PL) en IEC 62061 (SIL). Beide normen eisen een faalkansberekening van de veiligheidsfuncties in de machinebesturing.
Is er een keuze mogelijk tussen PL of SIL? Zijn er verschillen tussen de beide methodieken? Wat betekent dit praktisch voor u als elektrotechnisch engineer en de andere medewerkers in uw bedrijf?

Spreker: ing. Nick de With, Senior Safety Consultant, FUSACON B.V.
Fusacon

15:15 - 16:00 Software-assistent SISTEMA voor EN-ISO 13849-1
Uitleg en online demonstratie
Het softwareprogramma leidt u langs alle voorwaarden om aan deze norm te voldoen en voert alle statistische berekeningen automatisch uit. SISTEMA is géén vertaling van een veiligheidscircuit maar een compliance tool voor veiligheidsfuncties. De structuur en functies van het programma worden inzichtelijk gemaakt. Elke deelnemer ontvangt bovendien het SISTEMA-programma op CD-ROM.

Spreker: Vladimir Dragosavic, Sales en Marketing Manager, Euchner Benelux

16:00 - 16:30 Panelgesprek / vraag & antwoord

16:30 Afsluitende borrel en napraten.

Deelnameprijs € 145, -
Maak gebruik van de kortingscode op onze flyer!

> Schrijf u hier in voor deze Seminar
> Download de flyer


 

 

 

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

Nieuwsbrief

De gratis ab nieuwsbrief verschijnt tweemaal per week. Meld u aan en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.Knop nieuwsbrief

 

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief